Vandt VM med Tyskland: Nu er stjernens nedtur total

Kevin Grosskreutz vandt VM i 2014 - nu spiller han i Tysklands tredjebedste række

Kevin Grosskreutz (tv) i sit livs karrieremæssige højdepunkt, da han blev verdensmester i Brasilien. Foto: All Over Press
Kevin Grosskreutz (tv) i sit livs karrieremæssige højdepunkt, da han blev verdensmester i Brasilien. Foto: All Over Press

Kevin Grosskreutz blev verdensmester med det tyske landshold i 2014, men siden er det gået voldsomt ned ad bakke for den daværende Borussia Dortmund-spiller.

Faktisk er det gået så stærkt nedad, at Kevin Grosskreutz til den kommende sæson er blevet præsenteret i KFC Uerdingen, der gør sig i den tredjebedste tyske række til daglig.

Det skriver den tyske avis Bild, ligesom klubben har bekræftet tilgangen:

Selv om Kevin Grosskreutz kunne løfte VM-trofæet i Rio i 2014, dog uden at komme i kamp under turneringen, så meldte problemerne i klubkarrieren sig hurtigt for Grosskreutz, der gør sig både på midtbanen og som offensiv back.

Grosskreutz fik sit store gennembrud i Borussia Dortmund, hvor han spillede fra 2009 til 2015. Men efter VM-triumfen blev han degraderet til andetholdet i Dortmund, da han havde problemer med at finde vej til førsteholdet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kevin Grosskreutz i sin tid i Stuttgart. Foto: All Over Press
Kevin Grosskreutz i sin tid i Stuttgart. Foto: All Over Press

Tyskeren blev solgt til Galatasaray i Tyrkiet, men FIFA godkendte aldrig handlen, da tyrkerne ikke fik styr på papirarbejdet i tide.

Uden at have spillet én eneste dag i den tyrkiske storklub røg Grosskreutz herefter hjem til Tyskland, hvor Stuttgart stod klar med en kontrakt.

Her ødelagde først skader og en nedrykning opholdet for VM-vinderen, inden han i skam måtte modtage en fyreseddel på grund af hans rolle i et gadeslagsmål.

Læs mere om sagen her:

Den tyske forsvarsspiller er netop blevet fyret i sin klub Stuttgart efter at have været involveret i et slagsmål under en bytur. Foto: All Over Press Tysk fodbold Siger farvel i tårer: Verdensmester fyret for gadeslagsmål

Karrieren blev forsøgt genrejst i Darmstadt, der rykkede ned i 2. Bundesligaen inden den forgangne sæson. Denne sæson blev Darmstadt nummer ti i 2. Bundesligaen med Grosskreutz i truppen, men i Darmstadt kan man ikke love Grosskreutz en startplads i den kommende sæson, ifølge Bild, og derfor hedder destinationen nu KFC Uerdingen.

Kevin Grosskreutz var en del af det tyske landshold, der vandt VM i 2014. (Foto: All Over Press) Tysk fodbold Fyret efter slagsmål: Nu skifter tysk verdensmester til danskerklub

Prisen skulle ifølge den tyske avis være 2,5 mio. kr.

Selv om Kevin Grosskreutz nu skal spille 3. Bundesliga, så kan han se tilbage på to tyske mesterskaber og en pokaltitel i Dortmund, og så selvfølgelig guldmedaljen fra Rio for snart fire år siden.

Læs mere om tysk fodbold herunder:

Andreas Poulsen (i sort) bliver solgt for 34 mio. kr. til Borussia Mönchengladbach. Foto: Anders Brohus Transfer Nyt transfer-brag i Superligaen: Han bliver Danmarks dyreste teenager

FC Midtjylland Van der Vaart vil hjælpe storklub i krise: - Har meget at takke dem for

Borussia Dortmund har givet Thomas Delaney en monsterløn. Foto: Borussia Dortmund Tysk fodbold Her er Delaneys monsterløn i Dortmund

25 kommentarer
Vis kommentarer