Vanvittigt målshow: Lewandowski scorer fem på ni minutter

Blev skiftet ind i pausen, hvor Bayern var bagud 0-1 og gik seks minutter senere mål-amok i vild rekordrus

Lewandowski scorede vanvittige fem mål på bare ni minutter i 5-1-sejren over Wolfsburg. (Foto: All Over)
Lewandowski scorede vanvittige fem mål på bare ni minutter i 5-1-sejren over Wolfsburg. (Foto: All Over)

51. minut: 1-1, Robert Lewandowski.

52. minut: 2-1, Robert Lewandowski.

55. minut: 3-1, Robert Lewandowski.

57. minut: 4-1, Robert Lewandowski.

60. minut: 5-1, Robert Lewandowski.

Jo, du læste rigtigt.

Og da den 27-årige polak - vandret liggende i luften - helflugtede Mario Götzes pasning i kassen med sin femte fuldtræffer på ni minutter, tog Bayern-træner Pep Guardiola sig med begge hænder til hovedet og omkransede et øre-til-øre grin.

Det kunne han også roligt gøre. For bagud 0-1 til Wolfsburg ved pausen havde han netop peget på Lewandowski som manden, der skulle ind og vende kampen.

En privilegeret træner, må man konstatere.

For ikke alene punkterede polakken det vanvittige topopgør. Han skrev også historie. For godt nok har 14 andre spillere nettet fem gange i en Bundesliga-kamp, men aldrig i noget, der kan matche i tempo.

Robert Lewandowski var selvsagt genstand for holdkammeraternes taknemmelighed, da han gik mål-amok mod Wolfsburg (Foto: AP)
Robert Lewandowski var selvsagt genstand for holdkammeraternes taknemmelighed, da han gik mål-amok mod Wolfsburg (Foto: AP)
 

Dieter Höeness var således hele 22 minutter om at score fem gange for Bayern i februar 1984 mod Eintracht Braunschweig.

Og med sit hattrick på fire minutter tangerede han legendariske Gerd Müllers bedrift fra 1975.

Og så gik Lewandowski ellers på jagt efter det sjette mål, der kunne tangere Dieter Müllers rekord fra 1977, hvor Köln-angriberen var ond ved Werder Bremen i en 7-2 sejr.

Og han havde faktisk chancerne til det men blev blokeret.

Ude på bænken sad en anden forward, Nicklas Bendtner, indtil det 78. minut og kiggede på. Formentlig med lige dele beundring og ærgrelse.

For gæsterne havde indtil det vanvittige onemanshow rigtigt godt fat i mestrene i deres egen hule.

Bayern lagde ganske vist godt ud og pressede gæsterne tilbage, men efterhånden fik Wolfsburg nulstillet presset og begyndte at bide mere fra sig.

Det kom kontant til udtryk i et skarpt kontraangreb i det 26. minut, hvor Julian Draxler med masser af følelse i foden til sidst lagde bolden frem til fremstormende Daniel Caligiuri, der tørt huggede læderet ind i det korte hjørne forbi Manuel Neuer.

Se også: Bendtner i limbo: Misser billet til Bayern-brag

Samme Neuer er en målmand, der kan lide at spille med uden for sit felt. Og tolv minutter senere stødte han frem med fuld risiko – og lidt til. Bayern-keeperen nåede i topfart helt op til midterlinjen, hvor han mistede bolden.

Josuha Guilavogui gjorde det rigtige. Han sparkede på mål. Og ramte det. Desværre så yderligt, at bolden prellede af på stolpen.

Resten er historie.

Skrevet af en vis Robert Lewandowski.

En forholdsvis farlig forward.

 

 

1 af 2 Robert Lewandowski var bestemt ikke nogen Dovne Robert, da han blev skiftet ind i pausen. Tværtimod gik han amok med fem kasser på ni minutter (Foto: AP)
2 af 2 Lewandowski scorede vanvittige fem mål på bare ni minutter i 5-1-sejren over Wolfsburg. (Foto: All Over)
50 kommentarer
Vis kommentarer