Var det vendepunktet? Konkurrent flopper i Bendtner-succes

Mens Nicklas Bendtner blev matchvinder for Wolfsburg, kunne konkurrenten Bas Dost notere sig endnu en kamp uden scoring og tilmed en dårlig bedømmelse

Nicklas Bendtner blev matchvinder for Wolfsburg, der torsdag aften spillede sig videre til kvartfinalen i Europa League. (Foto: AP)
Nicklas Bendtner blev matchvinder for Wolfsburg, der torsdag aften spillede sig videre til kvartfinalen i Europa League. (Foto: AP)

Akkurat som små detaljer kan ændre fodboldkampe, kan enkeltstående sekvenser ligeledes vende op og ned på spilleres karrierer.

Sikkert er det, at Nicklas Bendtner torsdag aften blev matchvinder for Wolfsburg, som takket være en 2-1-sejr ude over Inter spillede sig videre i Europa League med samlet 5-2.

Til gengæld er det endnu uvist, hvilke konsekvenser scoringen får for den danske angriber, der indtil mødet i Milano endnu ikke havde fundet vej til nettet i 2015.

Nicklas Bendtner tiljubles af holdkammeraterne efter sin scoring torsdag aften. (Foto: AP) Europa League Bendtner efter ny succes: Bedst bare at tie stille

Dårlig reklame for egne evner har fuldtræfferen næppe været, og den tiltrængte personlige succes kan hurtigt resultere i mærkbare ændringer i dagligdagen i det tyske. Her har spilletid været en mangelvare i lang tid, da Bendtners angrebs-konkurrent Bas Dost har bombet mål ind i stride strømme i løbet af januar og februar.

Men i de seneste uger er hollænderen gået i stå, og da han forlod græstæppet i Italien torsdag aften, var det femte kamp i træk, at han gik fra banen uden at have scoret.

Holland Ajax-dansker pebet fra banen: Nu er han til salg på nettet

Chancen var der ellers i Milano, og i første halvleg havde Dost alletiders mulighed for at lave sit første mål siden Bundesliga-opgøret mod Werder Bremen 1. marts. Alene med Inter-målmanden Juan Pablo Carrizo kiksede hollænderen dog på fæl vis, og større tilbud fik han ikke i resten af affæren.

Bas Dost har lavet 13 mål i dette kalenderår, men er havnet i en mindre scoringskrise siden begyndelsen af marts. (Foto: ZUMA Press)
Bas Dost har lavet 13 mål i dette kalenderår, men er havnet i en mindre scoringskrise siden begyndelsen af marts. (Foto: ZUMA Press)

Ringe vurdering
Generelt var der ikke meget, som lykkedes for Wolfsburg-topscoreren, der sled forgæves oppe foran og ikke lignede en mand, som står noteret for 13 mål i indeværende kalenderår.

Bedømmelsen dagen derpå i den lokale tyske avis Wolfsburger Allgemeine Zeitung er da heller ikke ligefrem fornøjelig læsning, hvis man har sympatier med den kære Dost.

Med et 4-tal på en skala, hvor karakteren 1 er bedst, og 6 er værst, deler Dost sammen med forsvareren Christian Träsch den tvivlsomme ære af at være den spiller på det tyske mandskab, der får den dårligste vurdering.

Nicklas Bendtner blev matchvinder ude mod Inter (Foto: AP) Europa League Endelig succes: Bendtner matchvinder i Milano
På samme barometer er der ingen karakter til Bendtner, da han først gjorde sin entré på grønsværen efter 63 minutter og derfor ikke spillede nok til at få en bedømmelse.

Det betyder dog næppe det store for den danske landsholdsspiller, der lod fødderne tale på fornem vis og slog til med sin tredje træffer i årets turnering, mens konkurrenten fejlede.

Om det så er nok til at overbevise Wolfsburg-træner Dieter Hecking om, at Bendtner skal starte inde i søndagens udekamp mod Mainz, står først klart senere i weekenden.

(Foto: Michael Sohn/AP) Europa League Bendtner og Wolfsburg tørner sammen med Napoli

33 kommentarer
Vis kommentarer