Vilde efter fodbold: Slog alle rekorder

To gange i weekenden blev der sat rekord for flest tv-seere til en bundesligakamp i denne sæson

69.000 så med på flow-tv hos TV3 Sport, da Bayern München søndag slog Union Berlin med 2-0. Det er rekord for bundesligasæsonen. Foto: Hannibal Hanschke/Ritzau Scanpix
69.000 så med på flow-tv hos TV3 Sport, da Bayern München søndag slog Union Berlin med 2-0. Det er rekord for bundesligasæsonen. Foto: Hannibal Hanschke/Ritzau Scanpix

Sulten efter at se fodbold på tv var enorm efter mere end to måneders coronapause i stort set alle ligaer. Også selv om der manglede atmosfæren fra tilskuerne på stadion.

Det kan man konkludere efter weekendens spillerunde i Bundesligaen, som var den første af de store ligaer, der blev genstartet.

Selskabet Nordic Entertainment Group (Nent), der har rettighederne til Bundesligaen, oplevede markant højere seertal end normalt til kampene i den bedste tyske række.

Således strøg søndagskampen mellem Union Berlin og Bayern München ind på en førsteplads over de mest sete bundesligakampe i sæsonen med 69.000 seere på TV3 Sport. Derudover kommer streamingtal, som ikke er tilgængelige.

Lørdag nåede kampen mellem Borussia Dortmund og Schalke 04 at ligge på en førsteplads med sine 68.000 seere på kanalen Xee. Nu ligger den nummer to.

Inden weekendens runde lå Bayern München-Borussia Dortmund på førstepladsen med sine 52.000 seere i november, men nu er den røget ned på tredjepladsen.

Weekendens opgør mellem RB Leipzig-Freiburg samt FC Köln-Mainz klemte sig også ind på sæsonens top-5.

De seks transmitterede kampe i den forgangne weekend blev set af gennemsnitligt 40.000 seere. Den hidtidige rekord i denne sæson var i oktober, hvor fire transmitterede kampe i snit havde 21.000 seere.

Set over hele sæsonen har der i snit været 13.000 seere på flow-tv til kampene i Bundesligaen.

Højeste seertal i flere år
Faktisk er weekendens seertal for Bundesligaen på dansk tv så høje, at lørdagen og søndagens kampe kun er overgået af ti Bundesliga-kampe. I historien vel og mærke. Kampen mellem Dortmund og Schalke 04 var samtidig den kamp med det højeste seertal på flow-tv siden 2006.

Det oplyser Nent Group i en mail til Ekstra Bladet, hvor de samtidig bekræfter, at der er sket en stigning på op mod 957 procent på streamingtjenesten Viaplay i forhold til de antal minutter, hvor brugerne er logget ind for at se fodbold.

Til sammenligning topper Superligaen barometeret hos Nent med 85.000 seere per kamp. Champions League følger efter med 78.000 og Premier League med 62.000.

Den første bundesligarunde efter coronapausen rundes af mandag aften, når Werder Bremen tager imod Bayer Leverkusen klokken 20.30.

Alle tal og oplysninger er baseret ud fra statistikker, der er blevet opgjort af Nent.