Wolfsburg-boss uden omsvøb: Bendtner trussel for fællesskabet

Sportschef Klaus Allofs holdt sig ikke tilbage, da han i en tv-udsendelse skulle forklare, hvorfor Nicklas Bendtner er blevet fritstillet i Wolfsburg

Det blev aldrig et lykkeligt ægteskab mellem Wolfsburg og Nicklas Bendtner.

I øjeblikket ligger de to parter i en slags separation, efter den tyske klub i sidste uge valgte at fritstille den danske angriber. Dermed er Bendtner ikke forpligtet til at møde op på klubbens træningsanlæg og stemple ind på arbejde i Folkevogns-byen.

De seneste uger har angriberen ellers trænet for sig selv isoleret fra resten af mandskabet efter en ny bommert, hvor han sov en time over sig og missede en stor del af en træning.

Wolfsburgs træner og ledelse har reelt opgivet danskeren, og nu forhandler tyskerne og Bendtners bagland spillerens fratrædelsesordning. Ifølge tyske medier drejer det sig om et beløb mellem 10-15 millioner.

Tilbageblik til 2014, hvor der var liv og glade dage i Wolfsburg, da Bendtner skrev under på en treårig kontrakt med klubben. (Foto: Polfoto) Tysk fodbold Bendtner kæmper om millioner efter fritstilling

Den 28-årige dansker har da også haft flere kedelige sager i klubben, og sportschef Klaus Allofs gav også en kontant forklaring på, hvorfor Bendtner nu er blevet fritstillet.

- Overordnet opfattede vi ham som en trussel for fællesskabet. Og så bliver man nødt til at træde ind og gøre noget, sagde Allofs i Sportclub på NDR søndag aften og tilføjede:

- Man er en offentlig person som fodboldspiller. Man skal ikke tro, at man bare er privat person, når man forlader klubbens anlæg efter træning. Spilleren repræsenterer klubben. Det skal man bare vide. Altså, vi forestiller os ikke, at spillerne er små skoledrenge, der gør alt rigtigt. Selvfølgelig laver de fejl - det gør alle mennesker.

- Men sker det for ofte, og repræsenterer man ikke klubben godt, så må vi også handle, uddybede han.

Bendtners holdkammerat Max Kruse har på det seneste også været i medierne for at opføre sig dårligt uden for banen. I sidste måned kom det frem, at den tyske landsholdsspiller i oktober havde glemt 75.000 euro (558.000 kroner red.) i en taxa, da han var på vej hjem en tidlig morgen fra en pokerturnering. Og senest kom han i klammeri med en Bild-journalist på et diskotek, da denne begyndte at tage billeder af ham.

Bendtner er ikke den eneste, der ikke har fulgt reglerne i Wolfsburg. (Foto: Alloverpress)
Bendtner er ikke den eneste, der ikke har fulgt reglerne i Wolfsburg. (Foto: Alloverpress)
 

Kruse er dog kun blevet straffet med en klækkelig bøde, og Allofs forklarede i udsendelsen, hvorfor de har forskelsbehandlet tyskeren og hans danske holdkammerat.

- Jeg har ikke lyst til at snakke meget om det, men rent tidsmæssigt er det i Kruses tilfælde mere diffust, og mange ting ligger langt tilbage. Konkret kan man klandre ham for at være i byen til langt ud på morgenen. Vi mener ikke, det er det rigtige at gøre - naturligvis.

- Men i Nicklas' tilfælde drejer det sig om noget andet og nogle konkrete ting, som jeg ikke vil uddybe.

- F.eks det med Mercedes-billedet?, spurgte journalisten.

- Jo, men det er i småtingsafdelingen, svarede Allofs.

Bendtner er i øjeblikket i Danmark, hvor han holder sig i form - blandt andet hos Protreatment på Dragør. Wolfsburg-lejren sagde i sidste uge, at der ville komme en afklaring på Bendtners situation i løbet af en uge. Bendtners repræsentanter har ikke haft lyst til at kommentere sagen.

36 kommentarer
Vis kommentarer