Wolfsburg-boss: Vi var betagede af ekstraordinære Bendtner

Sportschef Klaus Allofs er irriteret over, at projekt Bendtner ikke lykkedes i Wolfsburg. Klubbens ledelse troede på danskerens talent, men Allofs understreger, det er angriberens egen skyld, det faldt til jorden

Her kan du høre Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, vurdere Nicklas Bendtners muligheder efter afskeden med tyske Wolfsburg

Nicklas Bendtners og Wolfsburgs skilsmisse blev endelig en realitet mandag eftermiddag, da den tyske klub meddelte, at de to parter havde revet kontrakten over.

Dermed er kapitlet med Wolfsburg endegyldigt lukket for den danske angriber, der aldrig fandt et fodfæste i tysk fodbold. Eneste lyspunkt i Bundesliga-karrieren var triumfen mod Bayern München i den tyske Super Cup i 2015, hvor den 28-årige spiller fornemt udlignede kort før tid - og i sidste ende sikrede Wolfsburg den endelige sejr, da han udplacerede Manuel Neuer i straffeparks-konkurrencen.

Det blev ikke til mange gyldne stunder i Wolfsburg (Foto: AP) Tysk fodbold Bendtner-brud går verden rundt: Arsenal-fans 'kræver' ham hjem

Skal Nicklas Bendtner tilbage på landsholdet? Her er Hareide på tynd is, mener Ekstra Bladets sportsredaktør. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen Bendtner-comeback på landshold: Hareide på tynd is!

Ellers har der kun været tale om store skuffelser for Nicklas Bendtner i Wolfsburg. Noget der i den grad ærgrer sportschef Klaus Allofs, der ellers havde set meget talent i danskeren.

- Det var et eksperiment, som ikke lykkedes, men det var et forsøg værd. Han var et ekstraordinært talent, og i sine unge dage, hvor han spillede for Arsenal, var vi betagede ham, da vi fulgte ham på daværende tidspunkt. Efter han kom til Wolfsburg, viste han også sit store talent frem, siger Allofs i et interview med Kicker.

Talentet var der i den grad, men ifølge Allofs var det Bendtners egen skyld, at han endte som et fiasko i Folkevogns-klubben.

- Talent gør det ikke alene. Han stod selv i vejen for sin egen succes. Selvfølgelig er jeg sur og skuffet over, at han ikke kunne udnytte sine evner her i klubben. Jeg har ondt af alle, der har så meget talent og kvalitet - men i sidste ende vælger at misbruge det. Han kan stadig ændre det til noget positivt, men det kommer an på hans valg fremover, siger Allofs.

Allofs er ikke imponeret over danskerens indstilling. (Foto: AP)
Allofs er ikke imponeret over danskerens indstilling. (Foto: AP)
 

I sommeren 2014 da Bendtner blev hentet til klubben, florerede der rygter om, at belgiske Romelu Lukaku var på vej til Wolfsburg. Allofs er da helle ikke i tvivl om, hvem han havde valgt af de to angribere, hvis han havde haft muligheden for vælge. 

- Hvis jeg kunne have valgt mellem Lukaku og Bendtner, så havde jeg peget på Lukaku. Men det var ikke muligt dengang, siger han.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

16 kommentarer
Vis kommentarer