Wolfsburg fritstiller Bendtner

Den tyske Bundesliga-klub har valgt at fritstille Nicklas Bendtner. Dermed er han ikke forpligtet til at møde op til træning på klubbens baner længere

Hør mere om fritstillingen fra Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen her

Nicklas Bendtners mareridt i Wolfsburg får nu en ende.

Den danske landsholdsspiller er blevet fritstillet i klubben, og dermed er han ikke forpligtet til at møde op på træningsanlægget i Folkevogns-klubben. Det skriver Wolfsburg i en pressemeddelelse.

 

Bendtner kan derfor pakke kufferten og flyve hjem til Danmark for at holde sig i form, hvis det har interesse, da den tyske klub ikke holder ham tilbage mere.

Angriberen kan sagtens begynde at lede efter en ny i klub, men han vil først være spilleberettiget efter sommerferien, når den nye sæson starter. I hvert fald når det gælder de fem store europæiske ligaer, hvor vinterens transfervindue for længst er lukket.

Danskeren og hans rådgivere og agent mangler stadig at forhandle en fratrædelses-ordning med Wolfsburg. Parterne mødtes onsdag, men kom ikke frem til en endelig økonomisk afgørelse.

- Den aktuelle situation er utilfredsstillende for alle de involverede, og det er ikke en situation, der kan fortsætte. Derfor mødtes vi også med hans repræsentanter onsdag for at diskutere løsninger. Der vil komme en endelig beslutning snart, siger sportschef Klaus Allofs.

Ekstra Bladet kontaktede klubbens pressechef Barbara Ertel Leicht for at få en kommentar omkring Bendtners nye situation.

-Han er blevet fritstillet og behøver ikke at møde op til træning. Der vil komme mere nyt de kommende dage, siger hun.

Hvornår blev beslutningen taget?

- Det blev den onsdag. Der mødtes ledelsen med spillerens agent. Jeg har ikke så meget mere at tilføje, siger hun.

Bendtners mange møgsager i Wolfsburg

Her er et overblik over episoderne, hvor Bendtner har skabt problemer for sig selv i den tyske klub.

* November 2014

Wolfsburg-træner Dieter Hecking fortæller til tyske medier, at han har haft en samtale med Nicklas Bendtner omkring danskerens attitude og indstilling til træning, som Hecking ikke er tilfreds med. Det er årsagen til, at Bendtner i flere kampe ikke har været udtaget til holdet.

* April 2015

Nicklas Bendtner kommer en time for sent til træning i Wolfsburg og bliver smidt af holdet til weekendens kamp mod Schalke 04 som straf.

* Maj 2015

Den samlede Wolfsburg-trup skal til et fanarrangement, hvor der skal skrives autografer, tages billeder og gives igen til de fans, der hver weekend bakker holdet op. Nicklas Bendtner melder som den eneste afbud, da han har hovedpine. Samme aften som fanarrangementet foregår, bliver Bendtner ifølge Kicker dog spottet på en restaurant sammen med nogle venner.

* Juli 2015

Cheftræner Dieter Hecking er så utilfreds med Nicklas Bendtners form og arbejdsindsats, at danskeren i flere dage bliver sat til at træne konditionstræning på egen hånd, mens resten af truppen træner sammen.

* Februar 2016

Mens resten af truppen rejser til udekamp i Champions League, poster vragede Nicklas Bendtner et billede på Instagram af sig selv og en stor Mercedes med teksten "På vej til endnu en session". I Wolfsburg er Volkswagen storsponsor og den absolut største bidragyder, hvorfor alle ansatte skal køre i Volkswagen-biler, når de optræder i klubregi. Andre bilmærker bliver ganske enkelt ikke lukket ind på træningsanlægget. Derfor var Wolfsburg-ledelsen alt andet end tilfreds med Bendtners Mercedes-billede. Sportsdirektør Klaus Allofs siger, at billedet kommer til at koste Bendtner penge.

* Marts 2016

Nicklas Bendtner kommer 45 minutter for sent til en morgentræning i en periode, hvor han i forvejen er langt fra spilletid, da han slet ikke er en del af Wolfsburg-truppen til kampene. Han bliver udelukket fra resten af morgentræningen og bliver sat til at løbe for sig selv til eftermiddagstræningen. Ifølge tyske medier er Bendtners agent Ivan Marko Benes rejst til Wolfsburg for at snakke med sportsdirektør Klaus Allofs. Allofs siger på et pressemøde, at sagen bliver klaret internt, men at den får konsekvenser.

 

255 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere