Yussuf Poulsen tager endnu en sæson i Leipzig

Yussuf Poulsen og RB Leipzig missede oprykningen til Bundesligaen. Alligevel bliver danskeren i klubben.

(Foto: Tariq Mikkel Khan)
(Foto: Tariq Mikkel Khan)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Tysk fodbold

Det lignede længe, at Yussuf Poulsen og RB Leipzig kunne tage en af oprykningspladserne i 2. Bundesliga, men sådan gik det ikke. Holdet tabte tre af de sidste fire ligakampe og må tage endnu en sæson i den næstbedste række.

Det får dog ikke den unge dansker til at søge nye græsgange. Han vil blive i den tyske klub, og han satser på, at det ender med oprykning i næste sæson.

- Jeg bliver i Leipzig, hvor vi sammen skal forsøge at tage det afgørende skridt op i Bundesligaen. Det er en drengedrøm for mig at spille i Bundesligaen, og det ville være perfekt, hvis det var med Leipzig, som kender mig og ved, hvad jeg står for, siger han.

Yussuf Poulsen understreger, at holdets ambition fra starten af sæsonen ikke var oprykning, men han er alligevel skuffet over, at det kiksede, når det nu var så tæt på.

- Vi fik en super start på sæsonen, da vi lå nummer to efter 10 runder. Vi spillede godt og fik en fornemmelse af, at vi kunne lave noget stort.

- Vi begyndte selv at tro på det, og derfor var det lidt trist, da vi missede oprykningen, men vores hold var bare ikke godt nok, siger han.

Yussuf Poulsen er udtaget til det danske landshold, som mandag aften møder Montenegro. Her håber han at kunne blive noteret for sin fjerde A-landskamp.

- Jeg har ikke fået nogen indikationer om, hvorvidt jeg skal spille, så det har bare handlet om at gøre det så godt til træning som overhovedet muligt.

- Det er fedt at være med, og jeg elsker at være en del af landsholdet. Vi spiller noget rigtig god fodbold, som er på et højere niveau end det, jeg er vant til fra Tyskland, siger Yussuf Poulsen.

Poulsen er også udtaget til U21-landsholdets EM-slutrunde, som afvikles senere på måneden.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+