Ubegribelig episode lukkede ligaen ned: Nu er der nyt i skandale-sagen

Suspenderingen af den græske liga er afblæst, og der vil igen blive spillet fodbold efter pistol-skandalen

Se den vanvittige episode her (Video: Nova Sports)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Den bedste græske fodboldliga har været suspenderet siden skandalen 11. marts, hvor PAOK's præsident Ivan Savvidis gik på banen med en pistol i bæltet i forbindelse med opgøret mod AEK Athen.

Den excentriske rigmand var utilfreds med dommerne i slutningen af kampen ved stillingen 0-0, og det ville han så fortælle dem. Bevæbnet med et skydevåben.

Fodboldfans i Grækenland kan dog ånde lettet op, efter det mandag blev besluttet at genoptage ligaen i den kommende weekend.

Det meddeler nyhedsbureauet AFP.

Tidligere meddelte det græske fodboldforbund, at man har åbnet en sag mod Savvidis for en hel serie af overtrædelser. Det kan potentielt give ham en bøde og flere års karantæne - ligesom PAOK risikerer at blive fratrukket point. Der er dog endnu ikke truffet en afgørelse om straffen endnu.

Besynderlig undskyldning
Klubejer Savvidis, der er en græsk-russisk forretningsmand og politiker, er en af Ruslands rigeste mænd og har siddet i landets parlament.

Da den værste storm havde lagt sig efter balladen, udsendte han en noget besynderlig undskyldning. Eller bortforklaring om man vil.

’Jeg vil gerne undskylde for alle fans af PAOK, alle græske fans og det globale fodboldsamfund. Jeg er meget ked af, hvad der er sket. Jeg havde helt klart ingen ret til at entre banen på den måde’, indledte han, inden han forklarede sit motiv for at gå på banen med en pistol.

’Min følelsesmæssige reaktion skyldes den stadig mere negative, generelle situation i græsk fodbold og alle de uacceptable, ikke-sportslige begivenheder, der fandt sted mod slutningen af kampen mellem PAOK og AEK. Dommerens og linjedommerens handlinger, da de annullerede et mål for offside, afbrydelsen af kampen, protesterne og invasionen på banen af dusinvis af flok fra begge hold.

'Min eneste hensigt var at beskytte titusindvis fra provokationer, sammenstød og fysiske skader. Jeg havde ikke til hensigt at blande mig med udeholdet eller dommerne. Og jeg har afgjort ikke truet nogen. Uheldigvis er både jeg og min familie samt mine kolleger blevet taget som gidsler af den totalt syge fodboldvirkelighed’, hedder det i meddelelsen, hvor Savvidis afslutningsvis lover at blive ved med at kæmpe for retfærdighed og ærlighed indenfor fodbolden.

Landskamppausen betyder, at den græske liga blot lå stille i en enkelt runde, som vil blive afviklet inden sæsonafslutningen i maj. PAOK er nummer to - to point efter førerholdet AEK Athen. PAOK og AEK mangler dog også at færdiggøre den afbrudte kamp, der forårsagede balladen.

Det er dog uvist, hvordan det skal foregå, da der kun manglede ganske kort tid af kampen, da Savvidis gik på banen.

Pistol-præsidentens magtfulde venner: Så vilde er de

Pistol-præsidents syge forklaring: Jeg gjorde det for at beskytte fans!

Kaos i topopgør: Præsident løber på banen med pistol!

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+