Ubrugelig i AGF – nu spiller han Champions League

Man siger, at en midtbanespillers bedste år er i midten og slutningen af tyverne, mens karrierens efterår begynder, når man kommer et stykke ind i 30'erne. Men for Kári Árnason er kulminationen på en utraditionel karriere kun lige begyndt, og den foregår på fodboldens allerøverste hylde

Han blev vraget i AGF, hvor han aldrig blev perlevenner med trænerstaben. Nu spiller han Champions League med Malmö. (Foto: AP)
Han blev vraget i AGF, hvor han aldrig blev perlevenner med trænerstaben. Nu spiller han Champions League med Malmö. (Foto: AP)

Sæsonen har allerede budt på store oplevelser med det islandske landshold og i Champions League med Malmö, og der ligger mange flere og venter forude. På alle måder må Kári Árnasons karriere, siden han forlod Danmark i 2009, siges at være en stor succes, som er forløbet bedre, end de fleste inklusiv ham selv havde turdet drømme om.

For det var ikke en rank og stolt islænding, der forlod Danmark og AGF efter at have tilbragt foråret på en lejeaftale i Esbjerg. Selvtilliden havde lidt et knæk, efter at han med det aarhusianske trænerskifte fra Ove Pedersen til Erik Rasmussen var gået fra stamspiller til uønsket.

Se også: AGF-angriber scorer to mål i EM-kvalkamp

Den tidligere FC Midtjylland-træner mente nemlig ikke, at Árnasons fodboldmæssige kvaliteter kunne bruges i hans aggressive og teknisk funderede spillestil, og derudover brød han sig ikke om islændingens attitude.

- Jeg synes ikke, han stod for de værdier, som jeg gerne ville have. De ledende personer i hierarkiet må meget gerne være nogle, der tager sig af de yngre spillere. Jeg ville gerne skabe en god tone, og det synes jeg ikke, han stod for på det tidspunkt, siger Erik Rasmussen.

TV: AGF har fået en omtumlet sæsonstart. Senest blev det til et 2-0-nederlag til mestrene fra Midtjylland. Målene kan du se eller gense her.

I sin bog ”Tilgiv mig” fra 2011 bliver synspunktet uddybet, og den kritik er faldet Kári Árnason for brystet. Han kan godt huske en specifik episode, som hans gamle træner ikke brød sig om, men ifølge forsvarsspilleren havde Erik Rasmussen en helt forkert tilgang til mandskabsbehandlingen.

 - Det, han siger, er virkelig latterligt. Jeg havde én træning med holdet, hvor jeg råbte lidt efter en anden spiller. Som jeg husker det, driblede han bare rundt, og så råbte jeg, men det var ikke noget alvorligt. Jeg fortalte ham bare, at han skulle aflevere bolden.

Arnason forsøger at kontrollere den svenske verdensstjerne i en Champions League-kamp mellem Malmö og PSG. (Foto: AP)
Arnason forsøger at kontrollere den svenske verdensstjerne i en Champions League-kamp mellem Malmö og PSG. (Foto: AP)
 

- Okay, jeg sagde det ret hårdt, for jeg havde fået nok af det. Han havde gjort det flere gange. Efter træningen henvendte jeg mig til ham og fortalte, at jeg ikke mente noget med det. At det var i kampens hede, fortæller Kári Árnason og uddyber sin holdning til omgangstonen på banen i professionel fodbold.

- Hvis Erik Rasmussen tror, at fodbold er et spil, hvor alle er venner, så mangler han realitetssans. Det er sådan, det er. Man siger tingene, som de er, men der ligger ikke noget personligt bag det.

I det hele taget følte Kári Árnason, at der manglede krigere på det AGF-hold, han var en del af i to år, hvor det lykkedes at rykke op i første forsøg og etablere sig som et midterhold, inden det efter Árnasons afsked blev til en smertelig nedrykning.

Se også: AGF inviterer flygtninge til fodbold

- I AGF var der ikke nok krigere. Et par af de unge som Frederik Krabbe og Anders Kure havde det i sig, men der var ikke nok. Jeg var fast mand på holdet, og så skulle jeg til møde med Erik Rasmussen efter bogstaveligt talt én træning, fordi jeg havde råbt lidt.

- Han fortalte, at han ikke brød sig om, hvad jeg havde gjort. Jeg svarede: - Hør nu her, det er fodbold. Hvad forventer du? At alle skal grine hele tiden? Det er ikke sådan, man får resultater. Jeg prøvede at sætte mig i respekt, og de kunne bare svare mig igen. Det var pinligt.

Vil du læse Tipsbladet direkte på din pc, tablet og mobil kan du købe den digitalt her. Du kan også vælge at få den leveret i postkassen hver fredag fra kun 67 kroner per måned. Læs mere og bestil på ekstrabladet.dk/abonnement

I fredagens Tipsbladet kan du læse historierne om:

* Jürgen Klopps taktiske og mandskabsmæssige muligheder i Liverpool

* Kari Arnasons rollercoaster-karriere fra vraget i AGF til startspiller i Champions League og EM2016

* Kian Hansens comeback i Superligaen efter at have dækket Zlatan Ibrahimovic op i Frankrig

* En Stille Fodboldsnak med Per Juul Carlsen fra Filmland på P1

* Uddrag af Martin Hansens bog ”Inside Liverpool” om tiden i den eneglske storklub

* Spiltips

 

 

13 kommentarer
Vis kommentarer