Annonce:
Annonce:

Udelukket fra næste VM: Brugte brasilianere ulovligt

I jagten på en billet til OL i Rio brugte Ækvatorial-Guinea ulovligt en række brasilianske spillere, og det koster nu det lille afrikanske land adgang til VM

Det ækvatorialguineanske kvindelandshold spillede sig i 2011 til VM-slutrunden i Tyskland, men siden tyede til ulovlig brug af udenlandske spillere i jagten på slutrunder. Det gik galt i kvalifikationen til OL 2016. Foto: AP.
Det ækvatorialguineanske kvindelandshold spillede sig i 2011 til VM-slutrunden i Tyskland, men siden tyede til ulovlig brug af udenlandske spillere i jagten på slutrunder. Det gik galt i kvalifikationen til OL 2016. Foto: AP.
Annonce:
Følg Fodbold

Kan man ikke avle spillerne selv, må man hyre nogle udlændinge og fuske lidt med papirerne. Det synes at have været tankegangen i fodboldforbundet i Ækvatorial-Guinea i Afrika, som i kvalifikationen til OL i Rio hyrede en stribe brasilianske spillere til at optræde i nationaldragten.

Bedraget, som foregik på kvindelandsholdet, blev opdaget, og det internationale fodboldforbund FIFA har nu straffet Ækvatorial-Guinea med udelukkelse fra kvindernes VM næste år.

Endnu har landet ikke kvalificeret sig til turneringen i 2019, og det lykkedes heller ikke at kvalificere sig til OL. Den lille nation har to gange vundet det afrikanske mesterskab, men har senest optrådt i en verdensomspændende turnering i 2011, da det lykkedes landet at nå til VM-slutrunden – efter alt at dømme med et hold bestående af landets egne statsborgere.

Annonce:

Ud over ti brasilianere, som det ækvatorialguineanske forbund er straffet for at have benyttet ulovligt, er yderligere to brasilianske spillere idømt ti kampes karantæne for at have begået dokumentfalsk i forsøget på at spille den afrikanske nation til OL. Karantænen gælder for enhver nation de måtte vælge at repræsentere.

Yderligere en brasiliansk spiller i affæren blev i april 2016 sanktioneret af FIFA i forbindelse med dokumentfalsk. Det drejede sig om forfalskning af pas og fødselsattest.

Ud over at være spærret fra deltagelse i VM-slutrunden i 2019 er det ækvatorialguineanske fodboldforbund idømt en bøde på 100.000 schweizerfranc – cirka 650.000 kroner. Ved den lejlighed blev det meddelt, at kvindelandsholdet også er udelukket fra OL 2020.

Hvordan det kom i stand, at så mange brasilianere pludselig optrådte i den ækvatorialguineanske nationaldragt, står ikke klart, men man kan med rimelighed antage, at landets diktator, Teodoro Obiang, har været orienteret.

Annonce:

Intet går hans opmærksomhed forbi i landet, som han har hersket over, siden han tog magten ved et militærkup i 1979. Landets statsradiofoni har udråbt ham til at være ’landets gud’ og slår fast, at han 'har magt over alle mænd og ting’.

Desuden er det officielt fastslået, at Obiang kan ’beslutte at dræbe uden at blive stillet til ansvar og uden at havne i helvede’.

22 straffespark i vild Africa Cup-finale

Fem grusomme diktatorer, du aldrig har hørt om

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: