Udskudt EM flytter slutrunder for U21 og kvinder

Kvindernes EM og U21-mændenes ditto i 2021 bliver rykket på grund af udskydelsen af EM 2020 til næste år

Flytningen kommer i kølvandet på en ditto af herrernes EM-slutrunde. Video: Lasse Brøndal, Ritzau/Scanpix. Producer: Lasse Brøndal

Grundet udskydelsen af EM 2020 bliver mændenes U21-EM og kvindernes EM-slutrunde næste år udskudt, meddeler Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) på Twitter.

Der er endnu ikke sat nye datoer.

Tirsdag meddelte UEFA, at sommerens EM-slutrunde, hvor København var blandt værtsbyerne, bliver udskudt til sommeren 2021 på grund af udbruddet af coronavirusudbruddet.

Det kommer til at foregå fra 11. juni til 11. juli næste år og kommer til at kollidere med kvindernes EM-slutrunde og mændenes U21-slutrunde, som altså nu må finde nye datoer.

Kvindernes EM-slutrunde i England skulle være spillet fra 7. juli til 1. august 2021, mens U21-mændene skulle have været i aktion mellem 9. og 26. juni i Slovenien og Ungarn.

Hvorvidt de to slutrunder rykkes et år eller blot nogle uger, står hen i det uvisse. I forhold til U21-EM kan en flytning til 2022 få betydning for, hvilke spillere der må deltage som følge af aldersgrænsen.

Igen er det spørgsmål, der endnu mangler at blive besvaret af UEFA.

Kvalifikationerne til både kvindernes EM og U21-EM for mændene er i gang, men er som næsten alt andet sport sat i bero på grund af coronavirus.

Real Madrid-legende på intensiv med coronavirus

Danmark kan miste EM-værtskab

Tvinger Superligaen mod nødplan