UEFA klager over smædekampagne mod Platini

Medier skriver søndag om et dossier - angiveligt skabt for at skade FIFA-præsidentkandidaten Michel Platini

UEFA mener, at FIFA kører en regulær smædekampagne mod præsidentkandidat Michel Platini og klager derfor over dem. (Foto: AP/Patrick B. Kraemer)
UEFA mener, at FIFA kører en regulær smædekampagne mod præsidentkandidat Michel Platini og klager derfor over dem. (Foto: AP/Patrick B. Kraemer)

Den franske fodboldlegende og nuværende præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), Michel Platini, er angiveligt kommet i modvind i bestræbelserne på at blive valgt til ny præsident for Det Internationale Fodboldforbund (FIFA).

Nyhedsbureauet Reuters beretter, at den tyske avis Welt am Sonntag og medier i Schweiz søndag skriver om en mulig smædekampagne mod Platini.

Se også: Blatter angriber Platini: Han truede mig med fængsel

Angiveligt er der sendt et dossier med titlen "Platini - skelet i skabet" direkte fra FIFA's hovedkvarter i Zürich til flere medier.

Dette dossier skulle tegne et lidet flatterende billede af Platini og sætte spørgsmålstegn ved, om han egner sig til rollen som FIFA-præsident efter afgående Sepp Blatter.

Det omtalte dossier skulle være sendt med anmodning om offentliggørelse.

Uefa bekræfter, at forbundet har klaget til FIFA.

- Jeg kan bekræfte, at UEFA's generalsekretær Gianni Infantino har sendt et klagebrev til FIFA's generalsekretær Jerome Valcke, siger en UEFA-talsmand til Reuters.

- Vi har bedt FIFA undersøge dokumentets oprindelse, fordi vi er bekymret over rygterne om en påstået smædekampagne mod UEFA-præsidenten, siger Uefa-talsmanden.

Se også: Stjernespiller anholdt efter drab på sportsjournalist

FIFA vælger ny præsident 26. februar, efter at Sepp Blatter har trukket sig.

Efter en række beskyldninger om korruption og bestikkelse blandt flere af Fifas øverste ledere blev schweizeren kraftigt opfordret til at trække sig. I første omgang blev han dog på posten og blev genvalgt, men i starten af juni trak han sig.

Platini meldte sig senere på banen som kandidat, men han er ikke den eneste bejler til posten.

Den sydkoreanske forretningsmand Chung Mong-joon har meddelt, at han stiller op, og flere andre har indikeret, at de også kan komme i spil.

6 kommentarer
Vis kommentarer