Vanvittig klubpræsident spærrer dommeren inde

Dommerkvartet måtte vente i fire timer, før Tyrkiets præsident brød ind og fik dem låst ud af et omklædningsrum

Trabzonspor-spillerne følte sig snydt for sejren, da holdet havde besøg af  Gaziantepspor. En dommerfejl blev dyr for både hjemmehold og manden i sort, da dommeren selv blev buret inde efterfølgende. (Foto: Getty Images)
Trabzonspor-spillerne følte sig snydt for sejren, da holdet havde besøg af Gaziantepspor. En dommerfejl blev dyr for både hjemmehold og manden i sort, da dommeren selv blev buret inde efterfølgende. (Foto: Getty Images)

Dommer Cagatay Sahan og resten af hans kvartet så gennem fingre med, at Gbenga Arokoyo tog med hænder i eget straffesparksfelt i slutminutterne af ligakampen mellem Trabzonspor og Gaziantepspor onsdag aften.

Det var en brøler.

Dels fordi det snød hjemmeholdet Trabzonspor for et tydeligt straffespark, der kunne have sikret en 3-2-sejr. Dels fordi dommerne slet ikke havde forudset, hvad det manglende fløjt kunne få af konsekvenser.

Nu er det Tyrkiet, så en vis form for konsekvens fra hjemmeholdets entusiastiske fans må ventes, når man begår så eklatant en fejl.

Men lidet havde de forudset en decideret straffeaktion fra klubbens præsident, Ibrahim Haciosmanoglu, der resolut beordrede døren låst til omklædningsrummet, da dommerne var gået i bad.

Så ku' de ellers lære det!

Jürgen Klopp taler i fine vendinger om José Mourinho, der ellers har sit at slås med i øjeblikket. (Foto: AP) Premier League - 30. okt. 2015 - kl. 17:21 Klopp: Mourinho er en fin fyr, medmindre ...

En meget vigtig person
- Jeg sagde, at dommerne først skulle lukkes ud næste morgen, når jeg ankom, men en meget vigtig person ringede til mig og bad mig om ikke at skabe for meget unødig pinlighed i Tyrkiet og verden rundt. Han lovede dog, at episoden (omkring det manglende straffespark, red.) bliver undersøgt, siger Haciosmanoglu til nyhedsbureauet Dogan med henvisning til ingen ringere end landets præsident Recip Tayyip Erdogan.

Da var klokken da så også gået hen og blevet tre om natten, da dommerne fik deres frihed - efter fire timers indespærrethed.

Var det vanvid sket i Danmark, var dommergruppen lusket anonymt ud i den mørke nat, fundet deres biler og trisset hjem. Men igen: Tyrkiet er en anden planet, når det kommer til fodboldfans.

De fire herrer blev eskorteret ud af specialstyrker, hvor en gruppe fans, der havde formået at holde sig kørende på raseri, ventede. De valgte at bombardere de stakkels dommere med flasker og sten...

Se også: Fra fodlænke og skod-niveau til landshold - på fem år!

Vil ikke leve som kvinder
Imens buldrede den gale præsident videre over for de journalister, der havde holdt stand og tålmodigt lyttede.

Dels klogede han sig på dommersituationen og de 'ulovligheder', der var begået, da Trabzonspor ikke havde fået straffesparket. Men filmen syntes at knække helt for ham, da han udtalte følgende:

- Hvis vi skal dø, skal vi dø som mænd. Vi vil ikke leve som kvinder. Ingen har magten til at få os til at leve som kvinde, blev han citeret for at sige, hvilket spredte sig på Twitter med en voldsomt hast.

Og reaktionerne lod ikke vente længe på sig.

- Hvad han forstår ved manddommen, er udelukkende trusler og foragt. Han har hverken ære eller dyd nok til at leve som en kvinde. Han ville end ikke fylde en kvindes fingernegl ud, tweetede Aylin Nazliaka, der er medlem af den republikanske oppositionsparti, efterfølgende.

8 kommentarer
Vis kommentarer