Vanvittige beløb: Storklubber satte rekord

Ifølge FIFA blev der handlet fodboldspillere for omkring 50 milliarder kroner i 2019

Fodboldklubber handlede for flere penge end nogensinde i 2019 i kroner og ører.

Det viser en rapport, som FIFA har offentliggjort.

I alt handlede fodboldklubberne sidste år herrespillere for 7,35 milliarder dollar, knap 50 milliarder kroner. Det er en stigning på 5,8 procent sammenlignet med året før.

Klubberne fra England stod for den største andel med cirka ti milliarder brugte kroner på handler. Samtidig havde engelske klubber samlet set det største underskud på transferbalancen med et minus på 3,7 milliarder kroner.

Portugisiske klubber havde derimod det største overskud, da regnskabet blev gjort op. I Portugal løb transferoverskuddet på 2,6 milliarder kroner.

18.042 køb og salg blev registreret, og det er også rekord. I alt blev 15.463 spillere fra 178 forskellige lande handlet.

Selv om antallet af handler i kvindefodbold i høj grad blegner i sammenligning med mændene, var der tale om en stigning i 2019.

Hos kvinderne blev 833 handler gennemført. Lægger man alle handlerne med kvindelige fodboldspillere sammen, var beløbet 4,4 millioner kroner, hvilket er 16,3 procent mere end i 2018.

Foto: Jens Dresling Brøndby Justerer igen: Brøndbys nye målsætning

Emmanuel Oti stoppee i Esbjerg i efteråret. Foto: Henning Bagger. Esbjerg Skred fra Superligaen - og elregningen

Real Sociedad-topscorer Willian José er angiveligt på vej til Tottenham. Foto: Alvaro Barrientos / Ritzau Scanpix Tottenham Mourinho handler: Stor brasilianer på vej

Brøndbys loyale fans kommer til at mangel tre markante profiler i foråret. Kamil Wilczek, Hany Mukhtar og Dominik Kaiser er væk. De tre scorede 29 af efterårets 37 mål. Foto: Jens Dresling. Sport og Spil Brøndby sælger ud: Her er det store spørgsmål

17 kommentarer
Vis kommentarer