Vibe: Derfor sagde jeg nej til kinesiske millioner

Den danske landsholdsspiller fortæller åbent om, hvorfor han ikke tog til kinesisk fodbold for at blive millionær

Vil du sige nej til små 20 millioner kroner årligt for at spille fodbold?

Mange vil end ikke overveje at afvise sådan et tilbud, men den danske landsholdsspiller Lasse Vibe er ikke som alle andre.

Da den kinesiske klub Tianjin i vinter kontaktede danskerens daværende klub IFK Göteborg om en transfer, tilbød kineserne Vibe en vanvittig årsløn plus transfersummen til den svenske klub.

Se også: Vibe hyldes og hånes for million-nej

Klubbens hollandske træner Arend Haan var så sikker på, at Lasse Vibe ikke ville sige nej til de kinesiske millioner, at han på truppens træningslejr i Spanien i vinter berettede om skiftet til andre fodboldfolk.

Men den tidligere Superliga-profil takkede pænt nej tak, blev i IFK - og i stedet røg han til den engelske Championship-klub Brentford i dette transfervindue.

- Det er ikke fordi, jeg sigter at gå mod strømmen. Men jeg føler efter i min mave, hvad jeg har lyst til. Og det er helt okay med mig, hvis andre gør noget andet. Jeg har ikke et ondt ord om dem, der sikrer deres fremtid økonomisk med sådan et skifte, siger han i et indslag i Onside.

- Det er måske enklere for mig at sige nej, fordi jeg altid har haft et godt liv og har forældre, der har taget sig af mig. Jeg har aldrig rigtigt haft problemer rent økonomisk.

Se også: Kina fik en kurv: Lasse Vibe bliver i IFK

Vibe, der scorede 23 mål i 26 kampe i sin sidste sæson for IFK, fortæller videre i indslaget, hvad der helt præcist fik ham til at sige nej til et kinesisk eventyr.

- Jeg tror, der er mange, der tænker, at det er håbløst at takke nej til noget, der er økonomisk godt, siger han.

Se indslaget i videoen øverst i artiklen

16 kommentarer
Vis kommentarer