Annonce:
Annonce:

Vild stigning: Salget er eksploderet

Siden 2018 er de samlede transferbeløb for kvindelige fodboldspillere gået fra 0,6 til 3,3 millioner dollar

Keira Walshs skifte fra Manchester City til FC Barcelona var en af de fem største handler inden for kvindefodbold i 2022. (Arkivfoto). Foto: Paul Terry/Ritzau Scanpix
Keira Walshs skifte fra Manchester City til FC Barcelona var en af de fem største handler inden for kvindefodbold i 2022. (Arkivfoto). Foto: Paul Terry/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

Der er et stort potentiale i at sælge kvindelige fodboldspillere.

Det er en af konklusionerne i den årlige transferrapport, som Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) har offentliggjort torsdag.

På bare få år er transferindtægterne blevet mangedoblet.

Qatar så også stort potentiale i kvindelige fodboldspillere da de bl.a. hyrede danske Nadia Nadim til ambassadør for VM 2022 sidste år.

I 2018 blev der samlet solgt spillere til og fra kvindefodboldklubber for 0,6 millioner dollar - cirka 4 millioner kroner - mens beløbet i 2022 var rekordhøje 3,3 millioner dollar. Det svarer til 22,5 millioner kroner.

Alene på et år er der tale om en stigning på 62 procent.

1555 klubskifter fandt sted, men i langt de fleste tilfælde kom der ikke penge på bordet. Året forinden registrerede Fifa 1303 klubskifter blandt kvinder.

Annonce:

- Alt dette afspejler de store skridt, der er taget, mens flere og flere kvindelige spillere bliver professionelle, konstaterer Emilio Garcia Silvero fra FIFA's juraafdeling i en pressemeddelelse.

Kvinderne halter dog stadig langt efter herrerne, når man ser på de samlede transfersummer.

På herresiden blev der handlet for 6,5 milliarder dollar. Det svarer til 44,5 milliarder kroner. Det er en stigning på 33,5 procent i forhold til året før.

Engelske klubber stod for en stor del af de samlede handler og satte rekord med brugen af 2,2 milliarder dollar - 15 milliarder kroner.

Seks af de ti største handler involverede spillere, der skiftede til klubber i Premier League.

Det drejer sig om Erling Haalands skifte fra Borussia Dortmund til Manchester City, om Liverpools køb af Benfica-angriberen Darwin Nunez og Portos kantspiller Luis Diaz, om Manchester Uniteds indkøb af Casemiro og Antony fra henholdsvis Real Madrid og Ajax samt om Newcastles køb af Alexander Isak i Real Sociedad.

Flere af de bedste danske kvindelige fodboldspillere i er løbet af den seneste tid blevet solgt til storklubber i Europa. Læs mere om den historie her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Claus Hjort Frederiksen kræver åbenhed – men dørene smækkes i
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: