Vilde scener: Landsholdsstjerne smidt ud for at true egne fans

Tyrkiets anfører, Cenk Tosun, gik fredag aften amok på sine egne fans, da de angiveligt kastede romerlys på angriberens familie

Se højdepunkterne fra den dramatiske kamp her. Video: AP/SNTV

Fredagens venskabskamp mellem Tyrkiet og Tunesien går næppe over i historien for det sportslige, men det var alligevel vilde scener, som udspillede sig på neutral grund i schweiziske Geneve.

En time inde i kampen opfangede Tyrkiets anfører, Cenk Tosun, at der foregik noget på tilskuerpladserne, og Everton-angriberen styrtede ud på sidelinjen og begyndte i rent raseri at råbe og gestikulere op mod fansene.

Den tyrkiske bænk og Tosuns holdkammerater forsøgte at berolige den tydeligt oprevede Tosun, men forgæves.

Artiklen fortsætter under billederne

Stor tumult ved den tyrkiske bænk i fredagens venskabskamp mod Tunesien. Foto: ALL OVER PRESS
Stor tumult ved den tyrkiske bænk i fredagens venskabskamp mod Tunesien. Foto: ALL OVER PRESS
 

Cenk Tosun var tydeligt rasende på de tyrkiske fans. Foto: ALL OVER PRESS
Cenk Tosun var tydeligt rasende på de tyrkiske fans. Foto: ALL OVER PRESS

På videoer på de sociale medier kan man se, at Cenk Tosun blandt andet kører sin finger over halsen og simulerer, at han vil skære halsen over på den person, som han har øjenkontakt med.

Til sidst så den schweiziske dommer, Fedayi San, ikke andre muligheder end at vise Tosun ud for sin opførsel.

Efter kampen beklagede Cenk Tosun offentligt sine handlinger, men han forklarede også, ifølge Turkish Football, at han reagerede så voldsomt, som tilfældet var, fordi nogle fans havde kastet romerlys mod Tosuns far og onkel, som overværede kampen fra tilskuerpladserne.

- Da jeg kiggede, så jeg min far i klammeri. Jeg kendte ikke hele historien, men jeg viste tilskuerne, at det var forkert og truede. Det var uværdigt af mig, sagde Cenk Tosun ifølge Goal.com efter kampen.

- Karakter er vigtigere end fodbold. Det var en upassende handling. Jeg undskylder og garanterer, at det aldrig gentager sig.

Everton-angriberen havde bragt tyrkerne i front få minutter inden sit røde kort. Foto: ALL OVER PRESS
Everton-angriberen havde bragt tyrkerne i front få minutter inden sit røde kort. Foto: ALL OVER PRESS

Udvisningen var Cenk Tosuns første i landsholdskarrieren, og den faldt i øvrigt efter, at hovedpersonen selv havde scoret til 1-0 for tyrkerne på et straffespark.

Siden kom tuneserne også på måltavlen, og kampen endte 2-2, da Tyrkiets Caglar Soyuncu scorede i overtiden. Det førte til en baneinvasion...

Tyrkiet er ikke kvalificeret til sommerens VM-slutrunde. Det er Tunesien derimod, som skal op mod Belgien, England og Panama i gruppe G.

Det er om at finde en grimasse, der kan passe. Zizou på pressemødet, hvor han sagde adios Real Madrid. Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Her er 14 ting du - måske - ikke vidste om Zidane

Michael Andersen fik lukket Camp Nou en formiddag til at lave optagelser til dokumentarfilmen...Privatfoto Sport og Spil Matchfixing, våbensmugling og bigami: Nu laver dansker film om Barca-legenden

12 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere