VM-legende død - 72 år gammel

Hollandske Rob Rensenbrink, der var med til VM for Holland i både 1974 og 1978, er afgået ved døden

Rob Rensenbrink er død. 72 år gammel. Foto: Getty Images
Rob Rensenbrink er død. 72 år gammel. Foto: Getty Images

Hollandsk fodbold har mistet endnu en af sine store legender.

Rob Rensenbrink, der deltog i to VM-finaler og vandt EM-bronze, er afgået ved døden i en alder af 72 år, skriver flere medier, heriblandt De Telegraaf.

Ifølge avisen led han af en muskelsygdom og døde fredag aften i sit eget hjem i den hollandske by Oostzaan.

Rensenbrink måtte lide den tort at tabe to VM-finaler i træk med Holland. Først i 1974 til Vesttyskland i selskab med blandt andre Johan Cruyff, men den venstrebenede kantspiller vil i højere grad blive husket for sin rolle ved VM i Argentina fire år senere.

Den daværende Anderlecht-spiller scorede fem gange i turneringen og blev nummer tre på topscorerlisten, men han kom sig sikkert aldrig over sit stolpeskud kort før tid i finalen mod Argentina ved stillingen 1-1. Holland tabte senere kampen 1-3 efter forlænget spilletid.

- Nogle gange tænker jeg, at det ville have været bedre helt at ramme forbi. Så ville folk ikke spørge om det, har Rob Rensenbrink sagt om stolpeskuddet.

Artiklen fortsætter under tweetet..

I alt blev det til 49 kampe og 14 mål for Holland, som han trods alt var med til at vinde bronze med ved EM i 1976. Samme år blev Rob Rensenbrink nummer to i kåringen af verdens bedste spiller, kun overgået af Franz Beckenbauer. Til gengæld kunne han glæde sig over titlen som årets spiller i belgisk fodbold.

Hans tidligere holdkammerat Jan Mulder annoncerede Rensenbrinks død på vegne af familien, og han var også manden bag sammenligningen af Johan Cruyff og Rob Rensenbrink.

- Robbie Rensenbrink var lige så god som Cruyff. Det var kun i hans hoved, at han ikke var det.

Udover karrieren for det hollandske landshold havde Rensenbrink sin storhedstid i Anderlecht fra 1971-1980, hvor han var med til at vinde to mesterskaber, fire pokaltitler, to udgaver af UEFA's hedengangne pokalvindernes turnering og den europæiske Super Cup.

Rensenbrink blev kaldt 'Slangemennesket' på grund af sin smidige spillestil. Foto: Colorsport/Shutterstock
Rensenbrink blev kaldt 'Slangemennesket' på grund af sin smidige spillestil. Foto: Colorsport/Shutterstock

Her ses Edwin Straver på 3. etape af løbet. Foto: Hamad Mohammed/Ritzau Scanpix. Motorsport Dødsfald rammer Dakar Rally

Mikkel Honoré kørte en flot debutsæson på World Touren sidste år. Foto: Tim de Waele/Getty images Cykling Dansk cykeltalent påkørt af flugtbillist

Jeg er meget underholdende og vild i min boksestil. Jeg bokser med alt, hvad jeg har. Det stammer helt sikkert fra min opvækst. Det har gjort mig til den, jeg er, siger Ditlev Rossing. Foto: Anthon Unger Sport Palle-bokserens vilde fortid: Blev smidt på gaden som 15-årig