Voldsomt slagsmål: Spillere evakueret i kreaturvogn

Det tabende hold kunne ikke lægge låg på frustrationerne og endte med at storme banen for at tæve løs på dommer og modstanderhold i peruviansk pokalkamp

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Skuffelsen over et pokal-exit blev for meget for Deportivo Garcilasos meget passionerede fans.

I vilde billeder fra en peruvianske kamp kan man se spillere, fans og sågar trænerstaben spurte ind på grønsværen for at uddele både alvorsord og håndmadder til dommere og modstanderholdet fra Deportivo Llacuabamba.

Kampen endte uafgjort, hvilket altså sendte Deportivo Llacuabamba videre i pokalturneringen, men det sekund kampen blev fløjtet af, stod det klart, at det ville Garcilasos ikke finde sig i.

Hurtigt strømmede vrede mænd ud på banen, og volden eskalerede, da dommeren fik en bold i hovedet af, hvad der bedømt på refleksvesten kunne ligne en holdleder fra Garcilasos.

Derefter udbrød kaos, mens politi, dommere, spillere og fans gik løs på hinanden. Med den rødklædte dommer som eftermiddagens største prügelknabe - et stykke inde i videoen springer en sortklædt mand på ham og slår ham med, hvad der kunne ligne et kamera.

Samtidig kan man se det talstærke politi med både skjolde og hjelme være stærkt udfordrede i at få styr på tumulten.

Ifølge Reuters udviklede voldsorgiet sig så intenst, at vinderholdets spillere endte med at blive kørt væk fra stadion i en lastvogn, der ellers bruges til at transportere heste. Angiveligt for at skjule for eventuelle vrede Garcilasos-tilhængere, hvor spillerne blev ført hen.

ALT om EM: Sådan får du den eftertragtede billet

- Det er barbarisk! Tæver modstander med hjelm

DBU med klar melding til fans: Vi finder jer

DBU med klar melding til fans: Vi finder jer Efter ny skandale: - Vi er dybt bekymrede

DBU med klar melding til fans: Vi finder jer Efter ny skandale: - Vi er dybt bekymrede KKK-hætter og hagekors: Berygtede hooligans i Danmark

DBU med klar melding til fans: Vi finder jer Efter ny skandale: - Vi er dybt bekymrede

Tilskuer-uroligheder ved EM 2016 i Frankrig

Særligt russiske og engelske tilhængere har trukket overskrifter for deres opførsel ved EM i Frankrig. Her følger et overblik over de voldelige hændelser ved EM:

8.-11. juni: Tre døgn inden at Rusland og England møder hinanden i byen Marseille, opstår der uroligheder mellem de to holds fans. De næste tre dage tager urolighederne til. Fransk politi anvender tåregas og vandkanoner for at få situationen under kontrol.

11. juni: Efter tre dages uroligheder ender kampen mellem England og Rusland 1-1. Kort efter slutfløjtet trænger russiske tilhængere ind på engelske tilhængeres tilskuerområder, og der opstår nye kampe.

12. juni: Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) indleder en undersøgelse af urolighederne i forbindelse med kampen. 35 mennesker kommer i alt til skade som følge af kampe mellem de to grupperinger. Tre får alvorlige skader.

13. juni: Ti fodboldfans fra England, Østrig og Frankrig kommer for retten i Marseille. Ingen russere er anholdt efter urolighederne. Chefanklageren siger, at 150 russere slap væk. To britiske mænd idømmes henholdsvis tre og to måneder bag tremmer.

13. juni: Et medlem af forretningsudvalget i Det Russiske Fodboldforbund (RFU) roser russiske hooligans: 'Jeg kan ikke se noget forfærdeligt i tilskuerkampene. Tværtimod gjorde vores tilhængere et godt arbejde. Fortsæt det,' skriver Igor Lebedev på Twitter.

14. juni: Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) idømmer Rusland en betinget diskvalifikation fra EM-turneringen. Opstår der nye uroligheder, ryger holdet ud, meddeler UEFA.

14. juni: Fransk politi tilbageholder en gruppe på 43 russiske fodboldfans, som de ønsker at eskortere ud af Frankrig.

15. juni: Franske myndigheder deporterer 20 russiske fans. Yderligere tre afventer stadig dom, mens 20 bliver løsladt.

15. juni: Kampe mellem politi og flere hundrede fodboldfans bryder ud tæt ved togstationen i Lille, og en bil bliver smadret. Kampklædt politi anvender tåregas og anholder en gruppe engelske fans. 16 mennesker køres på hospitalet.

Tre russiske fodboldfans skal for retten efter EM-vold

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+