Vragede Blatter-bødler: Fodboldens fremtid er i fare

Der er vrede, inden FIFA's kongres er gået i gang, da to af Sepp Blatters bødler står til at blive udskiftet

Sepp Blatters bødler står til at blive udskiftet. Foto: AP
Sepp Blatters bødler står til at blive udskiftet. Foto: AP

Der er vrede blandt de medlemmer af den etiske komité i Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), som står til at blive vraget.

Tirsdag blev det anbefalet af forbundets øverste organ, det såkaldte Fifa Council, at lederen af den etiske komité, Hans-Joachim Eckert, skal udskiftes.

Det kommer formentlig til at ske på FIFA's kongres i Bahrain, som begynder torsdag. Men allerede nu er der kritik af beslutningen, som regnes for en formalitet.

Ud over Eckert står efterforskeren Cornel Borbely til at ryge ud af den etiske komité.

Eckert og Borbely var med til at fælde den tidligere FIFA-præsident Sepp Blatter for korruption, og de er rasende over situationen.

Borbely kalder det onsdag for et 'tilbageslag i kampen mod korruption', da der venter et arbejde i 'flere hundrede sager' om mulig svindel.

- Udskiftningerne betyder intet andet end en afslutning på reformprocessen, siger Borbely ifølge AFP.

- Den etiske komité er nøgleinstitutionen i forhold til FIFA-reformerne. Vi kunne bringe tilliden til FIFA tilbage. Den etiske komité er rollemodel for hele sportsverdenen, siger han.

- Som det ser ud nu, så var arbejdet i den etiske komité upassende for funktionærer og andre ansatte i FIFA, påpeger Borbely.

Beslutningen om at udskifte Eckert og Borbely kommer, efter at de begge har siddet i deres valgperiode på fire år.

Planen er, at græske Vassilios Skouris og Maria Claudia Rojas fra Colombia skal tage over på posterne.

Beslutningen om udskiftningerne er kontroversiel, fordi komitéen sidste år igangsatte en undersøgelse af FIFA-præsident Gianni Infantino.

Kritikere spekulerer i, at Infantino har personlig interesse i at få udskiftet nogle af nøglepersonerne i den undersøgelse.

- Det er ikke en fantastisk dag for FIFA, lyder det kortfattet fra Eckert på onsdagens pressemøde på et hotel i Manama, hovedstaden i Bahrain.

- Taberen er fodbold, fordi det nu er meget vanskeligt at forsøge at skabe et godt og ærligt FIFA. Så taberen er fodbold og ikke mig.

- Jeg vil gerne have en forklaring, siger Eckert.

FIFA's økonomi er solid, ifølge Infantino. Foto: AP Intl. fodbold FIFA-præsident afviser pengeproblemer trods megaunderskud

Thomas Bach blev præsident for IOC, fordi sheik Al-Sabah i midten ønskede det. I dag deler de magten i den olympiske verden. Foto: AP Jan Jensen Magtgal sheik fældet: Nu ryster jorden under FIFA!

FIFAs nye præsident, Gianni Infantino, varsler store ændringer i verdens fodboldtuneringer. Foto: AP/Claude Paris Sport Hele historien om magtspillet: Sådan er din fodbold ved at blive ændret for altid

Sepp Blatter. (Foto: AP) Sport Topjournalist afslører: Sådan købte Tyskland sig til VM