Zanka jubler i gul og blå: - Virkelig specielt

Mathias Zanka Jørgensen får ros af træneren efter sin Fenerbahce-debut, og på sociale medier er kommentarerne utallige

Mathias Zanka Jørgensen i aktion i gult og blåt. Foto: AA/ABACA/Ritzau Scanpix
Mathias Zanka Jørgensen i aktion i gult og blåt. Foto: AA/ABACA/Ritzau Scanpix

Foto: Lars Poulsen Intl. fodbold Perfekt start for Zanka

Mathias Zanka Jørgensen debuterede mandag aften for Fenerbahce, og det var en god debut for danskeren.

- Vi kender Zankas kvaliteter. Han spillede en vigtig rolle i forhold til at beholde bolden på vores fødder, siger træner Ersun Yanal ifølge tyrkiske Sabah Spor.

Hos Sporx taler han også om 'en god indsats' af Zanka.

Fenerbahce vandt hjemmekampen med 5-0, og de tyrkiske medier fokuserer på, at klubben nu fører den tyrkiske liga for første gang i 123 runder. Senest var 30. november 2015.

Klubben fik dog også hjælp af hele tre straffespark på de første 24 minutter. Der blev scoret på de to, og på det første spark viser tv-billeder, hvordan Zanka står med ryggen til i spænding, og jubler da han hører tilskuernes jubelbrøl.

Sådan så det ud, da Zanka ikke turde kigge...

På mediet Takvim beskrives det, hvordan fansene sætter pris på Zankas debut og kæder ordene som 'defensiv klippe' sammen med ham.

Selv jubler Zanka også over debuten.

- Hvilken aften, hvilket stadion. Virkelig specielt. God start, lyder det fra Zanka, der smider både hjertesmiley og gule og blå hjerter ud til fansene.

Cesar Santin er tilbage i Danmark. Fem år efter han begejstrede FCK-fans. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil FCK's målkonge åbnede restaurant: Nu er han tilbage

Jamil Fearrington har slået sig ned i Brønshøj, hvor han både bor, arbejder og spiller deltidsfodbold i den lokale klub. Foto: Mogens Flindt Sport og Spil Fra FCK-talent i Tottenhams søgelys til 2. division i Brønshøj

Og dem er der mange foreløbig har mere end 1500 personer retweetet hans opdatering, mens 31.700 synes godt om, og kommentarerne fortsætter i en uendelig række.

Adskillige med ordene 'what a performance man', men der er også et par kritiske stemmer, der mener, at Zanka skal være hurtigere, bedre til lange bolde og mere stabil under pres.

En Fenerbahce-fan ved navn Hakan Hanoglu med imponerende 40.400 følgere skriver også direkte henvendt til Zanka.

- Kære Zanka. Please skift dit coverfoto (i rødt tøj) til et nyt et (helst i Fenerbahces farver). Os Fenerbahce-fans hader røde farver på grund af et andet hold, lyder det med henvisning til de rød-gule rivaler fra Galatasaray.

På sit coverfoto har Zanka et landsholdsfoto, hvor han giver highfive til Christian Eriksen, mens profilbilleder viser Jonas Winds Panenka mod Røde Stjerne.

Det var i øvrigt første gang i 35 kampe, at Fenerbahce scorede fem gange i en kamp, og Fanatik fortæller, at det var populært.

- Fansene tillod ikke spillerne at gå i omklædningsrummet og kaldte spillerne hen til jubel ved tribunen, lyder det.

Sådan forløb Zankas første uger i Istanbul

Eneste minus var, at den tidligere Liverpool- og Chelsea-spiller Victor Moses måtte udgå med en skade, og han tjekkes i dag.

Ifølge Fanatik jagter Fenerbahce tre forstærkninger yderligere, og det kan få betydning for Zanka eller hans 23-årige brasilianske makker Jailson, der kom til i 2018, for ud over en venstreback og en midtbanespiller går man efter en midterforsvarer.

Marcos Rojo fra Manchester United, Aleksandar Kolarov fra Roma og Luiz Gustavo fra Marseille skulle være de tre førsteprioriteter.

Tidligere har både Simon Kjær og Riza Durmisi været nævnt til pladserne som midterforsvarer og venstreback, men de er altså ikke førsteprioriteter, hvis man skal tro Fanatik.

Næste kamp for Fenerbahce og Mathias Zanka - tilnavnet har han også fået med til Tyrkiet - bliver lørdag ude mod det nye storhold Istanbul Basaksehir.

Sport og Spil Alle hader Zanka - men han er ligeglad

Brøndby ’Zanka’ til Brøndbys fans: Ærgerligt, at I ikke kommer...

FCK jubler efter 1-1 i første opgør i Beograd. Foto: Pedja Milosavljevic/Ritzau Scanpix FC København Hævn over danskerne: - FCK-spillere var hånlige

Det er ikke første gang, at Ståle Solbakken har haft et eller andet mod Thomas Thomasberg (Foto: Henning Bagger, Ritzau/Scanpix) FC København Han træder på mig: - Hvorfor skal Ståle hovere sådan?

28 kommentarer
Vis kommentarer