Annonce:
Annonce:

Zanka ude i kulden: Streget fra liste

Den 31-årige danske landsholdsreserve er udeladt af Fenerbahces trup på det tyrkiske fodboldforbunds hjemmeside og derfor ikke spilleberettiget i Süper Lig

×
Kenneth Emil Petersen spår comeback til 'Zanka' i FCK
Annonce:
Følg Fodbold

Mathias 'Zanka' Jørgensen nærmer sig udgangsdøren i tyrkiske Fenerbahce.

Den danske landsholdsreserve fik godt nok spilletid i de sidste kampe op til sæsonstarten, men han var ikke i truppen til weekendens premiere mod Adana Demirspor.

I Tyrkiet er de lokale Fenerbahce-journalister ikke i tvivl om, at han er en færdig mand i Istanbul-klubben.

Og de kan på sin vis dokumentere påstanden.

For på det tyrkiske fodboldforbunds hjemmeside har Fenerbahce slet ikke registreret den 31-årige danske midterforsvarer i deres trup.

Det vil sige, at han ikke er spilleberettiget i den tyrkiske Süper Lig.

31 spillere er foreløbig registeret, men altså ikke 'Zanka'.

Ingen 'Zanka'

Her er de spillere, som Fenerbahce foreløbig har registreret. Man skal være på listen for at være spilleberettiget i den tyrkiske liga.

 

'Zanka' er ikke - som nogle af de andre ikke-registrerede - ny i klubben. Derfor burde han være på listen - hvis altså Fenerbahce havde planer om at gøre brug af ham.

Det har de tilsyneladende ikke.

Annonce:


Tyrkiske klubber må maksimalt have 14 udlændinge i truppen, og Fenerbahce har ikke plads til alle deres udenlandske spillere. Flere, deriblandt 'Zanka', er sorteret fra.

Den danske forsvarer fik endnu en indikation, da klubben i sidste uge købte den sydkoreanske midterforsvarer Kim Min-jae med tilnavnet 'Monster' i kinesisk fodbold.

Fenerbahce har også hentet den tidligere Tottenham-forsvarer Steven Caulker denne sommer, men han er ligesom 'Zanka' ude i kulden og ikke registreret i truppen.

Han blev hentet, umiddelbart inden man ansatte Vítor Pereira som træner, og portugiseren kan ikke bruge Caulker, der er blevet tilbudt til andre klubber i Tyrkiet.

Udover nyindkøbet Kim Min-jae har Fenerbahce franske Marcel Tisserand, ungarske Attila Szalai og Serdar Aziz til det centrale forsvar.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Filip Novak kan også bruges i et tremandsforsvar, som det skete i sæsonpremieren.

Annonce:

'Zanka' er fortsat en del af truppen, men ikke spilleberettiget i den tyrkiske liga. Foto: Semir Bahadir/fenerbahce.org
'Zanka' er fortsat en del af truppen, men ikke spilleberettiget i den tyrkiske liga. Foto: Semir Bahadir/fenerbahce.org

'Zanka' træner fortsat med i Fenerbahce, fremgår det at billeder på klubbens hjemmeside, og det er uvist, om han også er streget fra den liste af spillere, som klubben kan gøre brug af i europæisk fodbold.

Fenerbahce møder torsdag finske HJK i en playoffkamp til Europa League.

Mathias 'Zanka' Jørgensen har en enkelt sæson tilbage af sin kontrakt i Fenerbahce, og i Tyrkiet synes man overbevist om, at han ender i FCK.

Signalerne fra København har været imødekommende - Jess Thorup sagde i sidste uge, at 'Zanka' var interessant for FCK - men spørgsmålet er, hvorvidt der overhovedet er reel interesse.

’Zanka’ tjener i omegnen af 15 mio. kr. om året i Fenerbahce, og det kan FC København ikke hamle op med.

Så den danske landsholdsreserve skal have afklaret sin situation med Instanbul-klubben, før et eventuelt skifte hjem overhovedet kan komme på tale.

Og tiden med lange kontrakter til aldrende spillere virker til at være forbi i det københavnske...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: