Zlatan klar i mælet: Det er på tide at komme videre

Den store svenske fodboldstjerne, Zlatan Ibrahimovic, skifter klub fra Manchester United til det amerikanske hold LA Galaxy

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold

Det var ikke den store overraskelse, da 36-årige Zlatan Ibrahimovic sagde farvel til Manchester United og engelsk fodbold på Twitter.

Hans melding havde selvfølgelig sin grad af storhedsvanvid, som Zlatan aldrig har lagt skjul på.

Som du kan se af nedenstående tweet, har han klædt sig ud som en anden Messias og gør klar til at lægge arm med djævelen selv. Man kan så lægge i det, hvad man vil.

- Selv store ting får en ende, og det er på tide at bevæge os fremad fra to gode år i Manchester United. Tak til klubben, fansene, holdet, træneren, personalet og alle, der har været med mig i denne del af min historie, skriver svenskeren.

Han blev alvorligt skadet i knæet i april sidste år i en Europa League-kamp mod Anderlecht. Dengang var der mange meninger om ham og hans karriere. Flere mente, at det var på tide, at han indstillede karrieren.

Det skete dog ikke. Og efter at have fået opløst sin kontrakt sidste sommer - og skrevet en ny - vendte han tilbage 18. november mod Newcastle, hvor han fik det sidste kvarters tid på banen.

Forventningerne var igen tårnhøje, men træerne voksede ikke ind i himmelen, og Zlatan måtte tilmed leve med endnu en skade en måneds tid senere.

I alt nåede han 53 kampe og 28 mål i den røde trøje.

Zlatan Ibrahimovich' tid i Manchester United er forbi. Foto: Dave Thompson/AP
Zlatan Ibrahimovich' tid i Manchester United er forbi. Foto: Dave Thompson/AP

Han skifter nu til Los Angeles Galaxy og må her gå voldsomt ned i løn. Han ventes at lande i Californien i næste uge, hvor han skal møde sine nye holdkammerater.

Inden Zlatan overhovedet er kommet til USA, er han blevet kritiseret for at være for gammel. Skiftet skulle være sket i sommer, lyder den amerikanske kritik. Den tidligere Helsingborg -og Kalmar-profil, Jörgen Skjelvik, mener dog at Zlatan sagtens kan spille og kommer til at dominere, hvis han kommer i topform:

- Jeg ved ikke hvordan han er fysisk efter knæskaden, men selvfølgelig dominerer en Zlatan i form enhver liga. Bare kig på hvad han gjorde før. Hvis han er i kampform, er der ingen tvivl om at han vil dominere ligaen, siger Skjelvik til Fotbollskanalen.

United bekræfter bombe: Zlatan stopper øjeblikkeligt

Stjernen har isoleret sig: United frygter tidligt farvel

For 40 år siden overfaldt Ivan en bolddreng og fik hele stadion på nakken

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+