UEFA efter vild fejl: Sidste 18 sekunder spilles om

Årets dommer i Tyskland har dømt så galt, at UEFA har dikteret, at de sidste 18 sekunder af en kamp skal spilles om startende med straffespark

UEFA har truffet en principiel beslutning og har dikteret, at de sidste 18 sekunder skal spilles om efter stor dommerfejl (Foto: AP)
UEFA har truffet en principiel beslutning og har dikteret, at de sidste 18 sekunder skal spilles om efter stor dommerfejl (Foto: AP)

Normalt skal der meget til, hvis man skal have held med at protestere til UEFA over en dommer.

Nu har UEFA imidlertid truffet en dom, der kan danne præcedens for fremtidige domme i den internationale fodboldverden.

Det engelske fodboldforbund har nemlig haft held med en klage over en dommerkendelse efter deres kvindelige U19-landshold i lørdags tabte 1-2 mod Norge i den såkaldte Elite Round, der tæller som kvalifikation til EM.

 UEFA har for en sjælden gangs skyld accepteret en klage over en dommer (Foto: AP)
UEFA har for en sjælden gangs skyld accepteret en klage over en dommer (Foto: AP)
 

Se også: Tysk dom kan være bombe under fodboldkontrakter

- Vi skrev, at Norge havde kvalificeret sig, men nu har vi besluttet, at Norges kamp 4. april mod England bliver spillet om fra det minut, hvor straffesparket var tildelt England, der var bagud 1-2 på det tidspunkt, skriver UEFA i en officiel udtalelse.

Der var dog også tale om en særdeles grov fejl fra kampen 28-årige tyske dommer Marija Kurtes, der ellers i 2014 blev kåret til årets dommer i Tyskland.

Årets dommer i Tyskland 2014:

Se også: Mor til tre: Hun skal styre NFL-spillerne

Hun tildelte i det 96. minut og med 18 sekunder igen straffespark til England. Leah Williamson scorede, og alt var godt, men dommeren havde set, at en englænder var løbet ind i feltet, før sparket blev taget.

I stedet for at dømme omspark, som den rigtige dom havde været, så besluttede den tyske dommer at dømme inddirekte frispark til Norge - altså til modstanderen.

Se også: Agger i fint selskab? Her er Brøndbys sorte bog

Fejldommen var så stor, at den tyske dommer ifølge Daily Mail nu er sendt hjem, og det er nok tvivlsomt, hvornår hun får lov at dømme på højeste niveau igen.

I 2012 blev der lavet dokumentar om dommeren:

I eftermiddag spilles de resterende 18 sekunder på Seaview Stadium i Belfast, og kampen starter med et straffespark til England.

De to lande er heldigvis stadig på plads i Nordirland, hvor de sidste to kampe mellem Schweiz og England samt mellem Nordirland og Norge også skal spilles i dag, og de skal spilles inden de sidste sekunder af England-Norge. Her skal Norge efter kampen mod Nordirland køre gennem Belfast for at skifte stadion og spille de sidste sekunder mod England. 

  Cristiano Ronaldo har karantæne i Real Madrids næste kamp (Foto: AP) Spansk fodbold - 9. apr. 2015 - kl. 06:41 Real undrer sig: Ronaldo får karantæne for skuespil

Havde Norge beholdt sejren mod England var dagens kampe uden betydning, da Norge allerede havde vundet gruppen. Får England nu alligevel et enkelt point, så åbner det hele gruppen op, og både Norge, England og Schweiz kan spille sig videre.

U19-EM spilles i juli i Israel. Hvilke konsekvenser dommen får fore fremtidige klager over dommere er ikke til at forudsige, men diverse klubber og forbund vil altid kunne henvise til, at det tidligere har båret frugt at klage over en dommer.

Se også: Balotelli svarer igen: Så syg er jeg

Her viser dommeren forkert mand ud efter ét minut i Premier League - burde den kamp også spilles om?

Så sent som forrige uge var der interview med den tyske dommer:

44 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere