UEFA-vicepræsident: Kvindernes EM rykkes formentlig også

Fodboldkvinderne må sandsynligvis flytte EM i 2021, da herrernes EM er rykket til samme år, siger UEFA-boss

EM er officielt blevet udsat. Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen kommenterer beslutningen. Producer: Lasse Brøndal

Afslutningen af næste års herre-EM kommer til at kollidere med starten på kvindernes fodbold-EM.

Fodboldkvindernes slutrunde spilles i England og begynder 7. juli næste år, men på det tidspunkt er det engelske nationalstadion, Wembley, ved at blive brugt til semifinaler og finale ved herrernes EM.

Derfor er det sandsynligt, at kvindernes EM-slutrunde bliver skubbet. Det siger Karl-Erik Nilsson, der er vicepræsident i Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) og formand for Det Svenske Fodboldforbund.

- Alternativet er at spille herrernes og damernes mesterskab i forlængelse af hinanden. Med England som vært for de afsluttende kampe for herrerne samtidig med starten på damernes EM tror jeg, at man vil duellere for meget om interessen, og det vil være ulykkeligt, siger han til Aftonbladet.

Et muligt scenarie er at rykke kvindernes EM til 2022, hvor der ikke er nogen stor slutrunde på tapetet. Herrernes U21-EM næste år kan også blive rykket til sommeren 2022, skriver Aftonbladet.

FIFA's relancerede udgave af klub-VM er også sat til at blive spillet i sommeren 2021, men det er sandsynligvis ikke muligt, hvis de fleste deltagende spillere vil være til EM samtidig.

- Vi kommer til at indlede diskussioner med FIFA omgående.

- Vi kommer til at anmode FIFA, om de ville skubbe det et år frem i tiden, da herrernes VM i 2022 foregår i november og december, siger Karl-Erik Nilsson til den svenske avis.

Følgende internationale fodboldturneringer står lige nu til at blive afviklet i sommeren 2021 ifølge norske NTB:

  • UEFA Nations League-finalestævne: 2.-6. juni.
  • U21-EM: 9.-26. juni.
  • FIFA's klub-VM i juni i Kina.
  • Herre-EM: 11. juni-11. juli.
  • Kvinde-EM: 7. juli-1. august.

FAKTA: Den oprindelige plan for fodbold-EM i 2020

Efter udbruddet af coronavirus er det yderst tvivlsomt, om sommerens EM-slutrunde i fodbold kan afvikles som planlagt.

På et krisemøde tirsdag eftermiddag vil Uefa sandsynligvis melde ud, om slutrunden afvikles uden ændringer, for tomme tribuner, rykkes til et senere tidspunkt eller helt aflyses.

Bliv klogere på de oprindelige planer for en af sommerens store sportsbegivenheder her:

* I anledningen af 60-årsjubilæet for europamesterskabet vil Uefa have spredt slutrunden ud i hele Europa.

* I 2014 blev Parken i København valgt som en af 12 EM-arenaer. De øvrige 12 værtsbyer er: London, München, Rom, Baku, Sankt Petersborg, Budapest, Bukarest, Amsterdam, Bilbao, Glasgow og Dublin.

* Allerede dengang stod det klart, at Danmark i tilfælde af kvalifikation ville spille mindst to gruppekampe i Parken. Ved den officielle lodtrækning var Danmark heldigere end gruppemodstanderen Rusland og har hjemmebanefordel i alle tre gruppekampe. Finland og Belgien er de øvrige to hold i Danmarks gruppe.

* Der spilles også en ottendedelsfinale i København. Den kan Danmark ikke kvalificere sig til.

* Slutrunden er planlagt til at blive spillet fra 12. juni til 12. juli. Der er åbningskamp på Det Olympiske Stadion i Rom, mens der er semifinaler og finale på Wembley i London.

* Der er seks grupper med fire hold i hver. De to bedste i hver gruppe samt de fire bedste af de seks treere kvalificerer sig til turneringens ottendedelsfinaler.

* Der er fundet 20 af de 24 deltagende nationer. De sidste fire nationer skulle være fundet ved playoffkampe i slutningen af marts, men de playoffkampe er blevet aflyst på grund af udbruddet af coronavirus.

Kilde: Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).