Vanvid: Stortalent scorer tre hattrick i én kamp!

Den norske U20-landsholdsspiller Erling Håland formåede at score hele ni, ja ni!, gange mod Honduras ved U20-VM i Polen

Erling Håland her i Molde-trøjen skiftede i januar til Red Bull Salzburg. Talentet er ikke til at komme uden om. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Erling Håland her i Molde-trøjen skiftede i januar til Red Bull Salzburg. Talentet er ikke til at komme uden om. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Erling Håland havde en rigtig fin torsdag aften.

Den blot 18-årige angriber regnes som et af Norges helt store talenter, og derfor er han at finde på U20-landsholdet, der i øjeblikket deltager ved U20-VM i Polen.

Efter to nederlag i de første to kampe i gruppespillet for Norge hed modstanderen Honduras i den tredje og sidste gruppekamp.

Og det var Håland begejstret for. Rent faktisk så begejstret, at han endte med at kunne kalde sig målscorer ni gange i den overbevisende 12-0-sejr.

Norge gik til pausen med en 5-0-føring, hvor Håland stod for fire af scoringerne.

Men han stoppede ikke her.

Inden Honduras blev reduceret til ti mand efter 57 minutter, havde han scoret sit femte. Og så fortsatte han med det sjette, syvende, ottende og ikke mindst niende mål i én og samme kamp. Honduras fik endnu et rødt kort i tillægstiden.

Talentet har den 18-årige nordmand ikke fra fremmede. Hans far er nemlig den tidligere Leeds - og Manchester City-spiller Alf-Inge Håland, som mange husker for at have været modtager af en vanvittig Roy Keane-tackling. Håland junior er da også født i Leeds, hvor faren spillede tre år fra 1997 til 2000.

Og det kan vise sig, at Hålands ni mål kan blive vitale for Norges videre avancement. For selvom det blot er blevet til tre point i tre kampe, er det stadig muligt for Norge at avancere på den tredjeplads, de befinder sig på i øjeblikket.

De fire bedste treere i de seks VM-grupper går nemlig videre til 1/16-finalerne. Og her er Norge stadig i spil til at gå videre med det yderste af neglene.

Erling Håland skiftede i januar til Red Bull Salzburg, efter han imponerede for Molde i en enkelt sæson i den bedste norske række.

Se også: Mirakelmager reddede Superliga-hold

Se også: Dansk stjerne scorer tv-job: Hun får lyn-debut på skærmen

Se også: Hazard regner med Chelsea-farvel efter finaletriumf

40 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere