Før svenskerbraget: Mensah er ude af VM - her er afløseren

Den bomstærke spiller er skadet og erstattes af stortalentet Niclas Kirkeløkke fra GOG til aftenens nøglekamp mod Sverige

Mads Mensah er ude af VM indtil videre. Foto: Lars Poulsen
Mads Mensah er ude af VM indtil videre. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet): Efter Mads Mensahs skade under opvarmningen lørdag forud for kampen mod Egypten, hvor han fik en forstrækning i maven, har landstræneren været nødt til at foretage en udskiftning i VM-truppen

- Vi har konstateret, at Mads Mensah har brug for noget pause, og derfor har vi valgt at sætte Niclas Kirkeløkke i spil, siger landstræner Gudmundur Gudmundsson og tilføjer, at Mads Mensah bliver i landsholdslejren.

Landstræneren har mulighed for at skifte to spillere ud undervejs i slutrunden. Mads Mensah kan således komme i spil igen senere i turneringen, hvis hans skade bliver lægt.

Landsholdslægen Steen Bo Kalms sagde i går til Ekstra Bladet, at den forstrækning, som har ramt Mads Mensah, kan tage alt fra et par dage til seks uger.

Niclas Kirkeløkke får dermed slutrundedebut på seniorniveau i aften efter fem A-landskampe på CV’et ved hhv. EM-kvalifikationskampene i november og Bygma Cup i januar måned. I perioden 2011 til 2014 har Niclas Kirkeløkke spillet 52 ungdomslandskampe og scoret 195 mål.

I Bygma Cup imponerede den unge venstrehåndede fynbo med flotte scoringer mod både Island og Egypten. Han er en såkaldt tovejsspiller, der altså også kan dække op som højre back. Den plads som Mads Mensah fyldte så flot ud i åbningskampen mod Argentina.

Artiklen fortsætter under billedet

Niclas Kirkeløkke, der her scorer i Bygma Cup mod Egypten, træder ind i VM-slutrunden i aften. Foto: Ernst Van Norde.
Niclas Kirkeløkke, der her scorer i Bygma Cup mod Egypten, træder ind i VM-slutrunden i aften. Foto: Ernst Van Norde.
 

Playmakeren Morten Olsen blev også skadet i kampen mod Egypten. Han fik en forstrækning i læggen og har været under intensiv behandling af holdets fysioterapeuter. Morten Olsen er skrevet på holdkortet til aftenens opgør mod Sverige, der bliver en kamp om førstepladsen i gruppen. Men det er endnu uvist, om Morten Olsen faktisk er i stand til at spille.

Landsholdslægen sagde i går, at han mente, det ville blive lettere at få bugt med Morten Olsens skade.

VM-chok: To danskere skadet mod Egypten

Blev skadet lørdag: Nu er der ærgerligt Mensah-nyt