Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

2018-pladsen besat: Mercedes tæt på kontraktudspil

Valtteri Bottas gør Formel 1’s silly season simplere ved snart at forlænge med Mercedes, hævder Finlands førende F1-journalist

Valtteri Bottas udgik i Barcelona. Foto: Jan Sommer
Valtteri Bottas udgik i Barcelona. Foto: Jan Sommer

MONTMELO (Ekstra Bladet): Årets Formel 1-sæson byder på muligheder for en omfattende kørerrokade med kontraktudløb hos både store teams som Mercedes og Ferrari samt superstjernen Fernando Alonso.

Men skal man tro den legendariske finske journalist Heikki Kulta fra avisen Turun Sanomat - der som regel har ganske godt styr på, hvad de finske Formel 1-kørere foretager sig - så er næste års plads ved siden af Lewis Hamilton hos Mercedes ved at være besat.

Efter et solointerview med teamboss Toto Wolff fredag vendte den finske journalist yderst tilfreds tilbage til pressecenteret på Circuit Barcelona-Catalunya uden at ville afsløre præcist, hvad han havde fået at vide. Dagen efter blev historien trykt.

- Valtteri viste allerede sit værd i det tredje løb med pole position i Bahrain, og det efterfølgende løb vandt han i Rusland. Han har tilpasset sig holdet fremragende. Han skal bare fortsætte med at præstere på på dette niveau. Han passer godt til os til, siger Toto Wolff.

Da parterne indledte forhandlingerne efter Nico Rosbergs overraskende karrierestop, brugte Valtteri Bottas det gamle rally-slogan ‘if you want to win - hire a fin’ (hvis du vil vinde, så ansæt en finne). Som optakt til weekenden i Spanien fastslog en selvsikker Bottas, at hans mål var at blive længe hos Mercedes og vinde mesterskaber for dem.

Forelagt det citat konstaterede Toto Wolff:

- Det er en rigtig god kommentar, for det er præcist, hvad vi ønsker.

Hvilket får den erfarne finske journalist til at føle sig overbevist om, at en aftale er nært forestående.

En forlængelse synes også logisk, eftersom Toto Wolff indtil dette års Mercedes-kontrakt var en del af den hurtige finnens management.

Lewis Hamilton kører som den eneste løbet i Spanien med den helt nye Mercedes-motor. Valtteri Bottas måtte gå tilbage til de gamle efter en vandlæk. Foto: Jan Sommer
Lewis Hamilton kører som den eneste løbet i Spanien med den helt nye Mercedes-motor. Valtteri Bottas måtte gå tilbage til de gamle efter en vandlæk. Foto: Jan Sommer
 

Både Fernando Alonso og Sebastian Vettel har kontraktudløb efter denne sæson og har været sat i forbindelse med det ledige Mercedes-sæde. Tyskeren var uforstående over rygtehistorier, hvorimod spanieren ikke lægger skjul på, at han overvejer alle muligheder.

- Jeg er glad på teamet, men vi vinder ikke, så hvis vi mellem nu og til september-oktober er i en position, hvor jeg tydeligt kan se en mulighed for at vinde i 2018, vil jeg gerne blive. Hvis ikke er jeg mere end glad for at tale med alle andre, sagde Fernando Alonso forleden i Barcelona.

Alonsos weekend: Fra motor-eksplosion til drømmeomgang:

Se også: Haas-boss forbløffet: Hvor kom Alonso fra?

Se også: 'F%!k, Alonso!!' Hurtig Kevin slået med marginaler

Se også: Magtbalancen er rykket: Haas jagter ’markant skridt’

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen