Ærgerlig Kevin: Der var IKKE kontakt

Med en normal start følte Renaults dansker, at han skulle have scoret point

Kevin Magnussen måtte lide under en punktering tidligt i det australske grandprix. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen måtte lide under en punktering tidligt i det australske grandprix. (Foto: Jan Sommer)
Følg Formel 1

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Man må håbe for Kevin Magnussen, at han har samlet sit uheld. I kvalifikationen havde han flere småproblemer, og selve ræset blev ødelagt af en punktering på første omgang.

Med hjælp fra en safetycar kørte Renaults dansker alligevel sig op gennem feltet og sluttede på en 12. plads – lige efter holdkammeraten Jolyon Palmers glimrende debut.

Men farten var der til point. Og på de sidste lange stint overraskede den gule racer med sine omgangstider set i forhold til konkurrenterne.

Artiklen fortsætter under videoen

Racerkører Ronnie Bremer og sportschef hos DASU, Bo Baltzer, var i studiet og kommentere under dagens løb. Hør deres analyse af Kevin Magnussens indsats

´Good job’, hviskede teamchefen Frederic Vasseur sin kører i øret, klemte ham i nakken og lod pressefolkene komme til.  Efter at have sundet sig og afrapporteret til teamets ledelse udlagde Kevin Magnussen begyndelsen på løbet således:

- Jeg fik en rigtig god start. Koblingen var sat helt perfekt til det greb, der var i banen. Lige da jeg slap koblingen, var der sindssygt meget knald på. Så stallede McLaren, og jeg skulle uden om ham, fik hjulspind og kom back to basics igen.

- Jeg kommer gennem det første sving og ned mod tredje, og der kan jeg mærke, at forhjulet er punkteret, så jeg slipper bare gassen. Jeg havde ikke haft noget kontakt, så det er bare …

- Er I sikre på det?

- Der var ikke nogen kontakt. Jeg må have kørt over noget, eller så har det virkelig været så lidt, at jeg ikke opdagede det.

Sat med en omgang spurgte Kevin Magnussen faktisk teamet, om han skulle stoppe for at spare motoren.

- Men det ville de ikke. Det er jeg glad for!

Drømmeræs: Ferrari smed sejr i australsk action-drama

Fernando Alonso og Esteban Gutierrez kæmpe crash efter 18 omgange betød, at Kevin Magnussen blev sendt først ud og kunne begynde det genstartede løb bagerst i feltet.

- Resten var rigtig godt. Jeg var glad for det røde flag, så jeg kunne komme om bagved. Der startede det. Jeg kunne godt overhale dem lige foran mig. Tænkte, det går egentlig meget godt. Dækkene holdt godt, jeg behøvede ikke at spare brændstof og kunne bare fyre den.

- Vores fart var egentlig god i forhold til de andre. Jeg har ikke kigget så meget på tallene endnu, men tror, vi var hurtigere end Williams. Hvilket er fantastisk i forhold til, hvor vi tror, vi er. Når vi får en ordentlig elastik bagi, kommer det til at blive godt, siger danskeren.

Renault var særligt imponeret af farten på medium-dæk til sidst, hvor Kevin Magnussen kørte hurtigere omgangstider end eksempelvis Felipe Massa fra Williams – og lavede en suveræn udbremsning forbi Sergio Perez.

Værd at bemærke er også, at Jenson Button fra McLaren sluttede løbet som nummer 14.

Alonsos vanvittige ulykke: 'Du flyver og ser skiftevis himlen og jorden'

Trods den bitre start var Kevin Magnussen ualmindelig glad for at være i gang med sæsonen og tilbage bag rattet.

- Sindssygt fedt. Jeg var virkelig på. Bare fedt at komme ud og køre ræs igen. Presse bilen, overhale folk. Til sidst var jeg også hurtigere end Palmer, men der var kun fire omgange tilbage, da jeg kom forbi Perez. Og ham kører man måske ikke så hårdt mod lige der …

- Fra min følelse i bilen skulle vi have haft point. Jeg skulle have haft en normal start og have fyret den af derfra. Vi var hurtige nok til at overhale folk, og den her bane er ikke nem at overhale på. Det var fedt, men også ærgerligt

Når det er sagt, viser resultaterne på sort og hvidt, at Renault scorede nul point. Og Jolyon Palmer i sit første løb som rookie slog sin holdkammerat i både løb og kval.

- Det har ikke været en god weekend for mig. Der har været småproblemer, softwareproblemer, kontrol-problemer, der har drillet. Det nye kvalsystem gik ikke min vej, men jeg synes, vi har forbedret en masse ting og indset, at vi ikke er så langt bagefter.

- Eller vi ved, hvor problemerne er, og vi er på vej. Så på den måde er det en opløftende weekend, siger danskeren.

Han sidder i en Emirates-flyver før eftermiddagskaffen i Danmark og er klar til aktion igen om halvanden uge i Bahrain.

Se Kevins uheldige start på løbet her, hvor han punkterer:

VM-stillingen i Formel 1 efter årets første grandprix

1. Nico Rosberg (Mercedes) 25 point

2. Lewis Hamilton (Mercedes) 18 point

3. Sebastian Vettel (Ferrari) 15 point

4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 12 point

5. Felipe Massa (Williams) 10 point

6. Romain Grosjean (Haas) 8 point

7. Nico Hülkenberg (Force India) 6 point

8. Valtteri Bottas (Williams) 4 point

9. Carlos Sainz jr. (Toro Rosso) 2 point

10. Max Verstappen (Toro Rosso) 1 point

11. Jolyon Palmer (Renault ) 0 point

12. Kevin Magnussen (Renault) 0 point

(...)

I alt står 12 kørere noteret uden point efter sæsonens første løb.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+