Annonce:
Annonce:

Ærlig Watt erkender: Her tog jeg grueligt fejl

Ekstra Bladets Formel 1-ekspert er langt fra imponeret over Lance Stroll - få hans vurdering her

Annonce:
Følg Formel 1

Canadas Grand Prix er altid et meget populært et af slagsen, og canadierne kunne jo have endnu mere at se frem til denne gang, da der for første gang siden Jacques Villeneuve er en canadier med til start.

Men hvis man skal få øje på den største skuffelse i årets Formel 1-mesterskab, så er det en canadier selv, Lance Stroll, der tager den tvivlsomme ære.

De fleste kender til historien, at farmand købte ham ind i Willams-teamet. Strolls farmand, Lawrence Stroll, er en driftig forretningsmand med uendeligt mange penge på bogen. Det har været familiens projekt at Lance Stroll skulle i Formel 1, og de havde jo pengene til det.

Det vil sige, at op gennem gokart-rækkerne, har man set masse til Lance Stroll. Skal du være Formel 1-kører, skal du, uden undtagelse, have kørt gokart.

Annonce:

Stroll har aldrig rigtig imponeret og han er ikke det åbenlyse talent, men han sluttede sidste år af med at vinde det europæiske Formel 3 mesterskab, som er noget af en bedrift. Uanset hvad man hedder til efternavn, kan man ikke købe sig til et mesterskab, men knægten havde trænet mere end nogen anden. Det er dyrt at træne og teste Formel 3-biler, men der blev sagt: kør, kør, kør. Det endte med at give ham mesterskabet, og man er nødt til at have respekt for.

Derfor havde jeg egentlig forventet, at han ville gøre det nogenlunde i Formel 1. Da jeg så, at det var Felipe Massa, man hev ind som team-kammerat, tænkte jeg, at han da havde en chance for at se nogenlunde ud i sin debutsæson... Men hvor tog jeg dog grueligt fejl.

Statistikken taler jo sit tydelige sprog. Williams må vel anses for at være fjerdebedste team. Mercedes, Ferrari, Red Bull og så Williams. Og Stroll har ikke scoret et eneste VM-point.

Ud af seks kørte løb er han kommet i mål to gange. Det vil sige, at når man har klaret det så skidt, så er der for alvor noget i vejen. Så kan man for alvor tillade sig at stille spørgsmålet: Har han overhovedet noget gøre gøre i Formel 1?

Annonce:

Umiddelbart er mit svar: Tjah. For jeg mener ikke, at han har noget at gøre i et team som Willilams. Jeg synes, at hvis han købte sig et sæde hos Sauber, så ville det være mere acceptabelt, og så kunne han bruge et par sæsoner på at lære et eller andet.

For at sige det groft optager Stroll pladsen, fra en der her fortjent den. Rygterne går på, at checken til Williams fra Lawrence Stroll lød på omkring 200 millioner danske kroner. Så valgte teamet altså at tage checken og håbe på, at den unge knægt ville klare det nogenlunde. Og det irriterer mig.

Williams er for gode til, blot at tage den største check og det her har vist sig skidt for dem. Nu har de et team med en førtidspensionist og en rigmandssøn, der ingenting kan.

Jeg er sikker på, at hvis Williams kunne skrue tiden tilbage og lave om på det her, så ville man gøre det i en fart.

Annonce:

Skuffelsen må også være overdøvende for den unge canadiers landsmænd. Canadierne er vant til, at når de har en Formel 1-kører, så det er det en, der kan give den gas. Jeg tror næppe, vi ser mange Stroll-flag på lægterne ved søndagens grandprix.

Vi er nødt til at sige det, som det er ... Han er en fuser.

Omvendt kan man da også have ondt af knægten. Forestil dig at være ham, alle øjne hviler på. De hviler på dig, fordi du er Formel 1-kører, og de hviler på dig, fordi alle udmærket godt ved, at det er farmand der har købt ham ind. Jeg har ondt af ham, for alle ser på ham og tænker: Du er da til grin.

Udsigterne for den unge canadier er nok lidt dystre, for der er ingen der vil røre ham. Jeg tror, at fremtiden bringer ham til Sauber, og ellers ender han nok i en eller andet GT-klasse, hvor farmand har rigeligt med penge til at købe ham et sæde.

Når Formel 1-feltet holder klar på startstregen i Montreal, så har alle gutterne nerver på. Men den slags nerver Lance Stroll har på, dem misunder jeg ham ikke.

Annonce:

Det kan meget vel blive Strolls første, sidste og eneste canadiske grandprix, og det ved han godt.

Jeg tror faktisk bare gerne, at han vil have det overstået.

Haas-boss efter skidt Kevin-kval: Jeg tror ikke på uheld

Kevin efter ny trafik-prop: Hårde lærepenge

Frustreret Magnussen skuffer i Montreal

Nøgle-kollegaen totalt overrasket: 'Troede Kevin var besværlig'

Her ødelægger crash Kevins kvalifikation:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: