Afgørelsen nærmer sig: Det ser sort ud for Kevin

Kevin Magnussens fremtid hos McLaren lakker mod enden, for Jenson Button melder om gode forhandlinger med teamet og en afgørelse inden for få uger

Jenson Button har gang i gode forhandlinger med McLaren, og om få uger kan det være en realitet, at der heller ikke i 2016 er plads til Kevin Magnussen hos McLaren (Foto: Jonas Olufson)
Jenson Button har gang i gode forhandlinger med McLaren, og om få uger kan det være en realitet, at der heller ikke i 2016 er plads til Kevin Magnussen hos McLaren (Foto: Jonas Olufson)

- Jeg synes, at Gene Haas og Günther Steiner begge er meget kvikke fyre. Måden, de håndterer lanceringen af deres nye Formel 1-hold, er både intelligent og innovativ. Så ja, hvis der ikke er et ledigt McLaren-sæde til mig, ville jeg selvfølgelig elske at køre for Haas, sådan sagde Kevin Magnussen tidligere på ugen ifølge Autosport.

Og noget kunne tyde på, at Kevin Magnussen snart skal til at se sig om efter et nyt team, hvis han gerne vil køre Formel 1 i næste sæson.

I hvert fald har kollegaen og konkurrenten Jenson Button det seneste døgn været ude og fortælle om opløftende kontraktforhandlinger med McLaren omkring sædet ved siden af førstekører Fernando Alonso.

- Ron Dennis og jeg har haft nogle gode samtaler og forhåbentlig fortsætter det, siger Button til Sky Sports.

- Hvis jeg er i Formel 1, så vil jeg være hos McLaren. Jeg har haft en svær tid, og selvfølgelig har den seneste tid og slutningen af sidste år været meget hård, men jeg har været her længe og føler for holdet, siger Button.

Kevin Magnussen ligner en mand, der må se Jenson Button løbe med McLaren-sædet også næste år (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen ligner en mand, der må se Jenson Button løbe med McLaren-sædet også næste år (Foto: Jan Sommer)

Hos Daily Telegraph mener Formel 1-korrespondenten Daniel Johnson, at kommentarerne tyder på, at det er 'sandsynligt med et år mere for Button i Formel 1', og som Ekstra Bladet tidligere har påpeget, så er det lønnen, der bliver den sidste knast.

- Et springende punkt i forhandlingerne bliver Buttons løn, der skal stige fra 82 millioner kroner til 123 millioner kroner om året, for holdet står over for et massivt underskud på grund af deres sørgelige præstationer i år og et fald i sponsorindtægter, skriver den engelske Formel 1-korrespondent.

Button har tidligere vundet otte løb for McLaren, men de seneste tre sæsoner har ikke givet den store succes og skiftet til Honda-motorer har blot gjort præstationerne værre.

- Men McLarens svage sæson har styrket Buttons position på teamet, fordi han har været en fantastisk talsmand for holdet og er deres bedste aktiv, skriver den engelske avis udsendte til Formel 1.

Jenson Button ligner også en McLaren-kører i 2016 (Foto: Jan Sommer)
Jenson Button ligner også en McLaren-kører i 2016 (Foto: Jan Sommer)
 

Til Sky Sports fortæller Jenson Button desuden, at han forventer, at hans fremtid er afklaret inden for de næste få uger.

Det falder fint i tråd med, at det som Ekstra Bladet tidligere har skrevet, er ved udgangen af september, at McLarens 2016-option på både Magnussen og Button udløber.

Det betyder, at en af kørerne fra 1. oktober kan skrive kontrakt med et andet Formel 1-team eller en anden løbsserie.

Hos det nystartede Haas-team, hvor Magnussen altså gerne vil køre næste sæson, der er danskeren imidlertid heller ikke førsteprioritet. Her skulle franske Romain Grosjean være ønskekøreren ved siden af en Ferrari-kører, men franskmanden afventer lige en eventuel Renault-overtagelse af Lotus-teamet.

På den positive side er det godt nyt for danskeren, at hans seneste uheld uden for racerbanen ikke er alvorligt

- Kevin har trænet på sin cykel de seneste uger og måneder, men uheldigvis styrtede han den anden dag. Han har fået et lille brud på den venstre hånd, men han forventes at være helt tilbage igen inden for tre uger, skrev McLaren i en officiel meddelelse onsdag.

Tidligere på året var Button fremme og fortælle om Kevin Magnussens store betydning, og hvor meget danskeren har hjulpet ham i år:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.