Afslører Renault-chefen gode Kevin-nyheder her?

Navnet er ikke nok: Renaults sportschef afviser at hente en superstjerne til næste sæson

Frederic Vasseur, her i baggrunden, afviser, at Renault vil hente en superstjerne ind på grund af navnet. (Foto: Jan Sommer)
Frederic Vasseur, her i baggrunden, afviser, at Renault vil hente en superstjerne ind på grund af navnet. (Foto: Jan Sommer)

BARCELONA (Ekstra Bladet): Med overtagelsen af Lotus-teamet fik Renault også, hvad der blev regnet som den dårligste kører-sammensætning på gridden med i købet.

Pastor Maldonado passede ikke ind med franskmændenes ambitioner og blev strittet ud til fordel for Kevin Magnussen, ligesom stortalentet Esteban Ocon er på lejeaftale som tredjekører fra Mercedes.

Jolyon Palmer var heller ikke førstevalg, og britens kontrakt blev underskrevet, mens Lotus-teamet stadig havde alvorlige lommesmerter. Sæsonen var ikke mange løb gamle, før de første fyringsrygter begyndte at rumle, men hans kontrakt skulle være temmelig solid.

Briten har fået en sæson til at bevise, at den overbevisende GP2-titel i 2014 ikke var en tilfældighed.

De færreste i Formel 1-paddocken forventer, at Renault beholder begge sine nuværende kørere i 2017.

- Hvis I skifter, vil man satse på et talent eller et stort navn?

- Filosofien er, at på et tidspunkt beder min chef mig om at levere. Og han er ligeglad med kørernes navn, siger Renaults sportschef, Frederic Vasseur, til Ekstra Bladet og slår en stor latter op.

Som tidligere chef for Art Grand Prix har han fostret nuværende stjerner som Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas samt McLarens store håb Stoffel Vandoorne.

Kevin Magnussens weekend i Spanien startede godt med en god kvalifikation. Men løbet blev en trist affære, og danskeren sluttede af med at modtage en straf. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Jason Watt: En tåbelig Kevin-straf

På podiet i 2018
Forventningen fra Renault er podieplaceringer fra 2018 og et par år senere verdensmesterskabet, så Vasseur ser ingen værdi i at bruge penge på en superstjerne.

- Hvis du sætter et ‘navn’ i bilen, så virker det i en uge. I sidste ende handler det om resultater. Derfor sætter du den bedste i bilen ... eller ham, som kan forbedre sig til at blive den bedste, siger Vasseur.

- Hvis du kigger på det, sætter vi kun unge kørere i bilen. For det vigtigste for os er at finde verdensmesteren i 2020 eller 2021 – ikke en fra 2006.

- Åh, og jeg kan ikke huske, hvem der vandt i 2005, 2006 ... eller 2007, griner Frederic Vasseur.

Skulle nogen være i tvivl, gjorde nu 34-årige Fernando Alonso rent bord for Renault i 2005 og 2006.

- Hvornår kigger I for alvor på 2017?

- Det bliver en stille udvikling. Jeg kan ikke sige, at vi ved det med sikkerhed midt i juli. Vi ved, at vi er i en svær situation. Vi forbedrer motoren og lidt langsommere på chassiset. Først skal vi også kunne give vores kørere en ordentlig bil, konstaterer sportschefen.

Frederic Vasseur holder også et vågent øje med andre løbsserier for at sikre Renault til fremtiden. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault giver alle chancen: Her er bossens forklaring

Kevin skal ’bare’ levere
Red Bulls forfremmelse af Max Verstappen har låst kørermarkedet til næste år. Største spørgsmål er, om Kimi Räikkönen stopper og skal afløses.

Hos McLaren tager Stoffel Vandoorne formentlig over for pensionsmodne Jenson Button, men hvis ikke er der endnu et højt agtet navn på udkig efter et sæde.

Administrerende direktør for Renault Cyril Abiteboul har tidligere indikeret, at hvis Kevin Magnussen fortsætter med at levere som hidtil, ser han ingen grund til, at det danske-franske samarbejde skulle blive kortvarigt.

Kevins øverste chef, Renaults administrerende direktør Cyril Abiteboul, roser sin danske kører. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault-chefen eksklusivt: Kevin kan blive en stor leder

Både Mercedes og Renault er ved at forme Esteban Ocon til en af fremtidens Formel 1-stjerner. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault-talent satser på sædet: Allerede næste år  

Palmer forstår ikke den kritik, der er kommet af ham. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin-kollega undrer sig over fyringsrygter: Hvor kommer det fra?  

TV: Kevin Magnussen har efter løbet i Barcelona fået en straf, hvor han er blevet tildelt to strafpoint på sin licens for en situation på sidste omgang, hvor han kørte ind i Jolyon Palmer. Straffen påvirker ikke Magnussens samlede pointregnskab. Du kan se Magnussen forklare sig i klippet her:

36 kommentarer
Vis kommentarer