Aftale på plads: Tysker tager et skridt op i Formel 1

Pascal Wehrlein skal angiveligt køre for Sauber i den kommende sæson, og dermed er vejen til et Mercedes-sæde banet for Valtteri Bottas

Pascal Wehrlein (tv.) i kamp med Felipe Nasr fra Sauber. Tyskeren overtager brasilianerens plads i den kommende sæson. (Foto: AP)
Pascal Wehrlein (tv.) i kamp med Felipe Nasr fra Sauber. Tyskeren overtager brasilianerens plads i den kommende sæson. (Foto: AP)

Kørerkabalen for den kommende Formel 1-sæson synes at være tæt på at gå op.

Mandag skriver motorsport.com, at en aftale mellem Pascal Wehrlein og Sauber er på plads. Dermed ser tyskeren, der er ejet af Mercedes, ud til at træde et lille skridt op i feltet i forhold til sidste sæson, hvor han kørte for miniputten Manor.

På den anden led må Wehrlein sande, at Mercedes ikke fandt ham klar til at erstatte Nico Rosberg, der med sit pludselige karrierestop i begyndelsen af december satte gang i et større kører-puslespil.

Sammen med Williams-profilen Valtteri Bottas blev Wehrlein hurtigt bragt i spil som en af storfavoritterne til at blive holdkammerat med Lewis Hamilton.  Men i denne duel ser det nu ud til, at finnen trækker det længste strå.

Først blev det kendt, at Felipe Massa var klar til at ændre sin beslutning om at lade sig pensionere fra Formel 1, hvorfor Williams - trods et farvel til Bottas - altså alligevel ville være i stand til at stille med en rutineret kører ved siden af den debuterende teenager Lance Stroll.

Siden har det været berettet, at Bottas angiveligt har været på besøg hos Mercedes for blandt andet at teste og tilpasse sædet i 2017-raceren. Set i det lys har pilen også peget mere og mere i retning af et samarbejde mellem parterne.

Fra Mercedes’ side har topchefen Toto Wolff tidligere i december forklaret, at Wehrleins manglende rutine ikke talte for, at det skulle blive ham, der skulle erstatte Rosberg. Mercedes-bossen så gerne, at den 22-årige tysker fik mere erfaring fra et team på et lidt lavere niveau, inden han eventuelt tog springet op på øverste hylde.

Med skiftet til Sauber ser det ønske nu ud til at blive opfyldt, og så er det op til Wehrlein at fortsætte sin udvikling. Det kommer til at ske i konkurrence med svenskeren Marcus Ericsson, der bliver tyskerens holdkammerat og nærmeste rival i 2017.

Wehrlein ersatter brasilianeren Felipe Nasr, der ikke fik sin kontrakt forlænget hos Sauber.

Se også: F1-stjerne på smugvisit hos Mercedes

Se også: Se dem her: Årets ti vildeste crash i Formel 1

Se også: Mercedes-rokade på plads: Sådan påvirker det F1 i 2017

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere