Afviser Kevins kritik: 'Det er barnligt'

Kevin Magnussen mener, at den nye sikkerhedsbøjle er grim og akavet, mens Mercedes-chef Toto Wolff vil save den af med en motorsav. Nu forsvarer FIA-boss tiltaget

Følg Formel 1

'Akavet' og 'grim' var de to første ord, der faldt Kevin Magnussen ind, da talen faldt på den nye sikkerhedsbøjle, som går under navnet halo.

Nyt tiltag deler kørerne: Kevin er den største kritiker

Mercedes' teamchef Toto Wolff gik så langt som at ville save den af med en motorsav, og sådan har der været mange kritiske røster efter de første oplevelser med haloen.

Præsidenten for det internationale motorsportsforbund, FIA, vil dog gerne lukke den for den slags snak - især fra kørernes side.

doc6z3fdz0zpk8a5jwbke.jpg 

- Der er vist tale om dårlig hukommelse, og det er et ønske fra kørerne selv, siger Jean Todt til Autosport.

- 16. december 2015 fik jeg et signeret brev fra Jenson Button, Sebastian Vettel og Alex Wurz (Som alle var med i grandprix-kørernes forening, red.), som bad os bestemme os for noget hovedbeskyttelse.

- Jeg må sige, at jeg er overrasket. Jeg elsker Formel 1, men jeg hader denne del af Formel 1. Man har folk, der ikke holde ord.

- Jeg vil ikke reagere på det, der er blevet sagt. Det er en barnlig leg, siger Todt ved et pressearrangement, som fandt sted tirsdag.

Han var desuden skuffet over, at kritikken var fremført i det offentlige rum, og han følte på ingen måde, at der var tale om konstruktiv kritik.

Fakta: Halo

Alonso uenig med Kevin: Derfor er jeg tilhænger af Halo

Den hvide Ferrari: Forstå Kevins 2018-racer

Frygtindgydende advarsel til F1-rivaler: Knusende fremskridt

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+