Aldrig set før: Kevin-hyldest i helt nyt Formel 1-format

Kevin Magnussen var bedst af samtlige kørere i Australien, vurderer Formel 1's officielle hjemmeside

Følg Formel 1

Det kan godt være, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton og Kimi Raikkonen stjal rampelyset på podiet efter det australske grand prix, men det var Kevin Magnussen, der leverede den bedste præstation af alle i hele Formel 1-feltet i den forgangne weekend.

Det mener i hvert fald Formel 1's officielle hjemmeside, der som noget helt nyt vil få sit hold af eksperter til at sammensætte en såkaldt power ranking efter hvert løb denne sæson.

Her er danskeren placeret helt i top, selv om han aldrig fik klemt sin Haas-racer over målstregen på grund af de famøse hjul-problemer i pitten.

- Kevin Magnussen fik sin del af kritik fra de øvrige kørere sidste sæson, men danskeren lavede ikke én eneste fejl hele weekenden i Melbourne, lyder begrundelsen for danskerens topplacering på formula1.com.

- Hvis han kvalifikationsomgang var enestående, så var hans start faktisk endnu bedre. Han fløj forbi på ydersiden af første sving, og det skal applauderes, og endda i endnu højere grad, når det går ud over Max Verstappen. Mest imponerende var dog, at han (Kevin Magnussen, red.) ikke havde problemer med at holde Red Bull-raceren på afstand.

- En hjulmøtrik, der blev skruet forkert på, frarøvede ham en fjerdeplads, som Haas ellers havde fortjent til fulde, men det stopper ham ikke i at toppe vores power ranking, skriver fomula1.com.

Se Haas-brøleren her:

Haas-pitcrewet fejlede tilsyneladende, da deres to kørere Kevin Magnussen og Romain Grosjean måtte udgå af søndagens Formel 1-løb i Melbourne. TV3 Sport
Haas-pitcrewet fejlede tilsyneladende, da deres to kørere Kevin Magnussen og Romain Grosjean måtte udgå af søndagens Formel 1-løb i Melbourne. TV3 Sport

Kevin Magnussens holdkammerat, Romain Grosjean, er placeret som nummer fem på power rankingen.

Franskmanden led samme skæbne som sin danske makker, men Grosjean haltede alligevel bag Magnussen hele weekenden, mener formula1.com.

- Udmanøvreret af sin holdkammerat Magnussen, da det gjaldt, men Grosjeans præstation var stadig af den højeste kaliber. En smule efter danskeren i kvalifikationen, men Grosjean viste god fart gennem grand prixet.

Også i flere af de store internationale medier er billedet det samme. Begge Haas-kørere hyldes for deres præstationer, og det er Magnussen der scorer den største anerkendelse. Foran franskmanden. Foran hele feltet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kevin Magnussen i aktion i Melbourne. Foto: AP Photo/Rick Rycroft
Kevin Magnussen i aktion i Melbourne. Foto: AP Photo/Rick Rycroft
 

Hos det store motorsportsmedie Autosport blev Magnussen mødt med karakteren 10 ud af 10 og en sand perlerække af ord.:

- En eksemplarisk weekend fra danskeren, der fortjente bedre. Han naglede den i kvalifikationen og overskyggede Grosjean. Ikke en let opgave, når hans team-kammerat er i et med sin bil, lød det.

- Og så viste han sin evne til at overhale ved at passere Verstappen i første sving for efterfølgende at holde Red Bull bag sig uden problemer. Han burde være belønnet med en fjerdeplads, skriver Autosport.

Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt tøvede heller ikke med at finde på plads på øverste hylde, da han skulle finde tal og tale til Magnussen. Et 6-tal på skalaen, der går fra 1-6, blev det til.

- Efter yderst begrænset omgange i træningerne viste K-mag kæmpe overblik og satte Grosjean til vægs i både Q2 og Q3. I løbet så vi en mega fed overhaling på Verstappen, og det var en fryd at se danskeren ligge 4’er uden at være synderligt truet bagfra, lød ordene fra Watt.

Kevin Magnussen og resten af F1-feltet mødes næste gang i Bahrain fra 6.-8. april.

Se alle Jason Watts karakterer - og find ud af hvilken superstjerne, der dumpede fælt her:
Kevin scorer topkarakter - og én stjerne dumper fælt

Kæmpe ballade efter Haas-mirakler: Nu svarer Kevins boss igen

Rivaler langer ud efter Haas' magiske racer: - Jeg har aldrig hørt om det før

Watt om Haas-katastrofe: - Det var ikke mekanikerens skyld

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+