Allerede næste år: Historisk Formel 1 i København

Forsmag: Allerede næste år kan danskerne få en fornemmelse af, hvordan det vil være at afholde et Formel 1-løb i hovedstaden, når 60’ernes vilde racerbiler bliver sluppet løs på Bellahøj

Sådan så en Formel 1-bil ud i 1965. Her er det afdøde Graham Hills' BRM i Monacos gader (Foto: All Press Over)
Sådan så en Formel 1-bil ud i 1965. Her er det afdøde Graham Hills' BRM i Monacos gader (Foto: All Press Over)

Mens der endnu kun tales om at køre Formel 1 omkring Christiansborg og Formula E i Nordhavnen, vil der allerede næste år blive kørt Historisk Formel 1 på Bellahøj i København.

Efter at have fået grønt lys til at udvide den nuværende Copenhagen Historic Grand Prix-bane ned til Frederikssundsvejstunnelen, vil den få internationale mål, og dermed vil motorsports- interesserede danskere kunne få en forsmag på, hvad der kan vente.

Det vil blive et løb med formel 1-racere fra midten af 60’erne – Brabham, Lotus, BRM, Cooper og så videre – som for over 50 år siden kørte rundt på den daværende Roskilde Ring ført af navne som blandt andre Jack Brabham og Sterling Moss.

– Vi mangler at få den sidste finansiering på plads, fortæller løbsarrangør Jac Nellemann, der midt i 70’erne selv var 0,3 sekunder fra at kvalificere til det daværende svenske Formel 1-grandprix på Anderstorp.

Kører ikke selv med

Jac Nellemann er involveret i planerne om Formel 1 omkring Christiansborg, ligesom han har været langt fremme i forbindelse med det elektriske Formula E, hvor Københavns Kommune i sin tid anviste en bane omkring Tivoli. Men folkene bag Formula E ville helst køre løbet inde i selve Tivoli.

– Da der ikke er støjgener i Formula E, skal man helst køre så centralt som muligt – så rundt om rytterstatuen på Amalienborg kunne være den allerbedste placering, selv om Nordhavnen i mine øjne også vil være ideel, siger Nellemann, som selv fortsat er aktiv bag rattet.

I forsommeren kørte han historisk løb i Formel Junior i USA, hvor det blev til to sejre og en andenplads.

Selv om han næste år kan invitere sig selv til at køre Historisk Formel 1 og dermed få den sidste rest af Formel 1-drømmen udlevet, vil han afstå fra at køre med.

– Jeg er blevet for gammel. Farten i Formel Junior passer mig meget bedre, siger Jac Nellemann.

Derimod har han sagt ja til at fylde feltet i Pro-Am-klassen i Copenhagen Historic Grand Prix, der bliver afholdt i den kommende weekend, op, fordi den brandvarme Formel 1-kører Kevin Magnussen har afstået fra at køre med og vil nøjes med at afløse sin far, Jan Magnussen, i Race for Riget.

Stor opbakning

Den ni-dobbelte Tom Kristensen er igen makker med Prins Joachim, mens den tidligere Formel 1-verdensmester og Indy 500-vinder Jacques Villeneuve skal køre sammen med Oscar Davidsen Siesbye.

Der vil i år være et stort opbud af nuværende og tidligere stjerner på Bellahøj, og det glæder Jac Nellemann.

– Vi har i år mærket en større opbakning end tidligere, og det har givet os mod på fortsætte med udvikle det eneste nuværende racerløb i København.

Se også: Han slog Schmumacher - nu indtager Formel 1-ikon København

Se også: Stopper før tid: Porsche dropper Le Mans

Se også: Efter Le Mans-nedtur: Magnussen styrer mod titlen

1 af 2 Løbsarrangør Jac Nellemann er klar til at præsentere et stjernefelt uden lige på Bellahøj (Foto: Ritzau/Stine Bidstrup)
2 af 2 Sådan så en Formel 1-bil ud i 1965. Her er det afdøde Graham Hills' BRM i Monacos gader (Foto: All Press Over)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen