Alonso bænket: Kevin kører i Australien

Fernando Alonso er ikke blevet klar efter sin test-ulykke og afløses af Kevin Magnussen i sæsonens første løb, meddeler McLaren-Honda i en pressemeddelelse

Kevin Magnussen får chancen for at gentage sin andenplads i Australiens Grand Prix. McLarens 22-årige dansker afløser Fernando Alonso til sæsonens første løb. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen får chancen for at gentage sin andenplads i Australiens Grand Prix. McLarens 22-årige dansker afløser Fernando Alonso til sæsonens første løb. (Foto: Jan Sommer)

Kevin Magnussen får en uventet chance for at vise sit værd i den nye McLaren-Honda-racer. Teamets spanske verdensstjerne er blevet bænket af lægerne efter sin ulykke forrige søndag under test på Circuit Barcelona-Catalunya.

Det meddeler McLaren-Honda i en pressemeddelse.

Spanieren gennemgik mandag en række test og scanninger, hvor lægerne ikke fandt noget, som skulle gøre Formel 1-stjernen urolig. De ser ingen bevis på nogen former for skader og beskriver ham som fuldstændig rask, lyder det fra teamet. Men hjernerystelser spøger man ikke med som racerkører. 

- Alligevel har Fernandos læger anbefalet ham, at efter den hjernerystelse, han pådrog sig i test-ulykken på Circuit de Barcelona-Catalunya 22. februar, bør han for indeværende begrænse enhver form for aktivitet, der potentielt kunne resultere i endnu en hjernerystelse så tæt på den forrige, skriver teamet.

Her er tale om normal procedure, når man behandler sports-stjerner med hjernerystelser. Standarden er, at der skal gå tre uger, før en racerkører sikkert kan sætte sig i en Formel 1-racer igen. Første træning i Melbourne køres 19 dage efter Fernando Alonsos ulykke. Løbet er præcist 21 dage senere.

Se også: Barsk afslutning for Button

- For at minimere disse risiko-faktorer har hans læger rådet ham til ikke at deltage i det forestående australske grandprix, som finder sted 13.,14. og 15. marts, skriver McLaren.

- Fernando har taget imod det råd, og de to McLaren-Honda-biler vil derfor i Australien blive kørt af Fernandos holdkammerat Jenson Button og teamets test- og reservekører Kevin Magnussen, skriver teamet og fastslår, at de støtter spanierens beslutning.

Fernando Alonsos læger vurderer, at spanieren er klar til sæsonens andet grandprix efter sin testulykke 22. februar. (Foto: Allover)
Fernando Alonsos læger vurderer, at spanieren er klar til sæsonens andet grandprix efter sin testulykke 22. februar. (Foto: Allover)
 

Sædet vil i første omgang kun være danskerens i et enkelt løb. Ifølge teamet vender Fernando Alonso tilbage allerede i sæsonens andet grandprix.

- Fernandos læger anerkender, at han føler sig fit og godt tilpas og ser sig selv som klar til at køre ræs. Derfor har de det også fint med, at han allerede er begyndt sin fysiske træning med henblik på at vende tilbage til cockpittet af sin McLaren-Honda-racer til Malaysiens Grand Prix 27.-29. marts.  

Ganske vist havde Mercedes enkelte tekniske udfordringer i Spanien, men tyskerne efterlod et indtryk af at være umulige at slå i år. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Seks ting vi lærte af sidste Formel 1-test

- Hans læger støtter den ambition, da de føler sig overbevist om, at han ikke pådrog sig nogen skade overhovedet under sin testulykke 22. februar.

Kevin Magnussen afløste Fernando Alonso i Barcelona under forsæsonens sidste Formel 1-test. Mens teamet baksede med at få McLarens og dens nye motorenhed fra Honda til at fungere, tog Fernando Alonso til sin hjemby Oviedo på rekreation. Her udsendte han en video, hvori han takkede sine fans for al deres støtte og understregede, at alt gik godt.

Se spanierens hilsen

Særligt de sydeuropæiske og tyske motorsportsmedier har spekuleret i, at historien om Fernando Alonsos ulykke gemmer på mere, end McLaren-Honda indtil videre har oplyst.

Senere teori går på, at spanierens og folkene omkring ham har krævet en intern undersøgelse for at fastslå, hvorvidt det kunne være eksempelvis fejl i bilens design, som var skyld i ulykken. Den officielle forklaring går på, at kastevinde bragte ham ude af kurs.

Formel 1 - 3. mar. 2015 - kl. 11:51 Alonso-mystik ulmer: Troede han var Ferrari-kører

Kevin Magnussen talte under weekendens test i Barcelona om muligheden for vikar-tjansen. Som reservekører står han naturligvis altid beredt til at springe i cockpittet. Forberedelserne bliver dog ikke så optimale som i fjor, hvor det blev til en overraskende andenplads.

Kevin Magnussen gjorde god figur under testen i weekenden. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen gjorde god figur under testen i weekenden. (Foto: Jan Sommer)
 

Teamet har haft store problemer med at få den nye MP4-30-racer til at fungere, og Kevin Magnussens rolle har efter december måneds degradering været lidt mere tilbagetrukket.

- Det vil blive svært, for jeg har ikke haft mit eget hold af ingeniører og mekanikere hele vinteren. Jeg har været lidt på sidelinjen. Selvfølgelig har jeg fulgt med i, hvad der er sket, men det er anderledes, når man har sine egne folk at arbejde med hver dag. Men hvis jeg skal køre, vil jeg naturligvis være klar til at gøre det, sagde Kevin Magnussen under weekendens test i Barcelona - mens han regnede med, at Fernando Alonso blev klar ...

Se også: Kevin: Sådan ser min fremtid ud

Da Kevin blev degraderet, så forestillede han sig, at han ville komme tilbage på denne måde:

Her forlader Alonso hospitalet:

 

Gense Kevin Magnussens drømmestart i Formel 1:

98 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere