Alonso drømmer om Le Mans

- Forhåbentlig kan jeg køre Le Mans i den nærmeste fremtid. Ellers er det et løb, jeg ønsker at køre, når jeg stopper i Formel 1, siger McLaren-Hondas spanier

Meget langt hen på sidste sæson så det ud til, at Fernando Alonso skulle have kørt Posrche #19 sammen med Nico Hülkenberg i årets Le Mans. (Foto: Jan Sommer)
Meget langt hen på sidste sæson så det ud til, at Fernando Alonso skulle have kørt Posrche #19 sammen med Nico Hülkenberg i årets Le Mans. (Foto: Jan Sommer)
Følg Formel 1

Formel 1 regnes i Europa og Sydamerika som motorsportens fineste klasse. Ikke desto mindre skaber Nico Hülkenbergs triumf i sidste weekends Le Mans både begejstring og debat blandt Formel 1-kørerne.

Pastor Maldonado og Daniel Ricciardo havde siddet foran tv-skærmen i 18 af de 24 timer, og mange af dem - eksempelvis Sebastian Vettel - udtrykte ambitioner om en dag at deltage i verdens største udholdenhedsløb.

Som den første aktive Formel 1-kører siden Johnny Herbert i 1991 vandt Force Indias Nico Hülkenberg de 24 timer i Le Mans. Indtil meget sent på sidste sæson var det faktisk meningen, at Fernando Alonso også skulle have været en af tyskerens medkørere i, hvad der blev den vindende Porsche.

'99 procent' af aftalen var gået i hak, afslørede spanieren, inden skiftet til McLaren-Honda umuliggjorde planerne. Men den dobbelt verdensmester vil køre løbet en dag - måske allerede til næste år.

Kevins dilemma: Formel 1-stjerne triumferer i Le Mans

- Forhåbentlig kan jeg køre Le Mans i den nærmeste fremtid. Ellers er det et løb, jeg ønsker at køre, når jeg stopper i Formel 1. Monacos Grand Prix, 24 timers Le Mans og Indy 500 er de mest prestigefyldte og unikke løb i verden. Forhåbentlig kan jeg en dag have vundet dem alle, konstaterede spanieren før Østrigs Grand Prix.

- Jeg elskede at være til Le Mans sidste år og se passionen for motorsporten. Bilerne er meget attraktive. Hvordan man kan presse dem omgang efter omgang med samme fart.

- Det er attraktivt for kørerne, for du kører den samme bil i mange timer. I Formel 1 kører du en ny bil hver omgang, når man skal passe på dækkene, tage sig af batteriet, holde øje med brændstoffet og så videre, forklarede Alonso.

Nico Hülkenberg vandt for Porsche Le Mans i første hug. (Foto: Jan Sommer)
Nico Hülkenberg vandt for Porsche Le Mans i første hug. (Foto: Jan Sommer)
 

Kevin drømmer om NASCAR og IndyCar

En optræden i det amerikanske Indianapolis 500 er også en mulighed.

- Måske, jeg er ung. Hvis jeg barberer mig, så er jeg meget ung, sagde den 34-årige spanier.

Nico Hülkenbergs debutsejr var der kun lovord til overs for.

- Jeg er glad på hans vegne. Det var en fortjent sejr. Han er et stort talent, som ikke har haft heldet til at være det rigtige sted lige nu, men det kan komme.

- At vinde Le Mans er noget meget specielt, men han har også gjort noget godt for os Formel 1-kørere. Var han blevet nummer 20, havde det ikke været gode nyheder for nogen os, sagde McLaren-Honda-køreren.

Både Le Mans og Indianapolis 500 er på radaren hos Fernando Alonso. (Foto: AP)
Både Le Mans og Indianapolis 500 er på radaren hos Fernando Alonso. (Foto: AP)
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+