Alonso efter årets første point: Jeg kunne have vundet

- Vi gik glip af yderligere muligheder, fordi vi ikke var hurtige nok i selve løbet, siger McLaren-Hondas spanier

Kun et enkelt team rejste fra grandprixet i Aserbajdsjan uden point; det var Renault, hvor Jolyon Palmer udgik tidligt med et motorproblem og Nico Hülkenberg ødelagde sit forreste hjulophæng ved at kysse en af Bakus vægge lidt for lidenskabeligt.

Så otte grandprixer inde i sæsonen kom McLaren-Honda endelig på tavlen med en niendeplads til Fernando Alonso. Vel at mærke efter spanieren startede i sidste startrække på grund af sine 40 strafplaceringer efter motorskift.

Men den dobbelte verdensmester var alligevel skuffet. Under normale omstændigheder ville han i sådan et løb have vundet eller som minimum stået på podiet.

- Når man starter som 19'er på grund af vores straffe på en af de baner, hvor vi er mindst konkurrencedygtige, og alligevel scorer vores første VM-point, er det urealistisk; en kæmpe overraskelse, siger Fernando Alonso.

- Racet kom til os gennem mange udgåede biler og en masse action. Jeg formåede at holde mig væk fra væggene og snittede dem kun her og der.

Fernando Alonso ønsker Lance Stroll tillykke med Williams-rookiens første podium. Foto: Zak Mauger/REX/All Over Press
Fernando Alonso ønsker Lance Stroll tillykke med Williams-rookiens første podium. Foto: Zak Mauger/REX/All Over Press
 

- Når det er sagt, så burde vi have kunnet kæmpet for en podieplads - måske endda sejren. Jeg lå bag Daniel Ricciardo (den senere vinder) under den første safetycar-periode. Så havde Lewis problemer med sin nakkestøtte og blev tvunget i pit, Sebastian fik en straf, Kimi udgik (for en stund), og de to Force India kørte sammen, så jeg fik automatisk en hæderlig position.

- Vi gik glip af yderligere muligheder, fordi vi ikke var hurtige nok i selve løbet og ikke kunne fastholde positionen. Men vi fik da vores første point, siger Alonso.

Rygter omkring spanierens fremtid var der masser af i Baku. Hans manager holdt et meget offentligt møde med Cyril Abiteboul og Alain Prost fra Renault, og Alonsos gamle ven og chef Flavio Briatore var til middag med Mercedes-toppen; teamchef Toto Wolff afviser dog, at der blev talt 2018. Heller ikke under kaffe og avec.

Fernando Alonso lå længe bag Kevin Magnussen, men blev overhalet af Carlos Sainz i kampen om ottendepladsen. Foto: imago/HochZwei/ All Over Press
Fernando Alonso lå længe bag Kevin Magnussen, men blev overhalet af Carlos Sainz i kampen om ottendepladsen. Foto: imago/HochZwei/ All Over Press
 

McLaren-chefen Eric Boullier indrømmede samtidig, at landsmanden Carlos Sainz Jr. var en mulighed for McLaren, hvis Fernando Alonso takkede nej til en kontrakt forlængelse.

Under fredagens træning testede Honda en opgradering af motoren, som ifølge japanerne er et skridt i den rigtige retning og giver 'flere tiendedele'. Den bliver med sikkerhed sat i spanierens bil i Østrig og forhåbentlig også i Stoffel Vandoornes.

Den spildte superstjerne: Alonso klar til F1-farvel

Tordner mod ung team-kammerat efter kollision: 'Totalt uacceptabelt'

VM-favoritter i verbal fight: 'Han er en skændsel'

Kevin i syvende himmel: 'Et mirakel'

F1-skilsmisse forhandles: McLaren tæt på Mercedes-aftale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers