Alonso: McLaren to sekunder hurtigere i 2016

I 2016 vil McLaren igen kæmpe med helt fremme i Formel 1-feltet, mener Fernando Alonso

Fernando Alonso med et ansigtsudtryk, der siger alt om 2015-sæsonen. (Foto: All Over Press)
Fernando Alonso med et ansigtsudtryk, der siger alt om 2015-sæsonen. (Foto: All Over Press)

2015 var et regulært annus horribilis for McLaren, der både i 2013 og 2014 allerede havde ramt mange års lavpunkt.

Kun 27 points scorede holdets to kørere, hvilket rakte til en 9. plads i hold-VM, et skarpt fald fra de 181 points i 2014, som rakte til en 5. plads i hold-VM.

Men i 2016 er det engelske storhold tilbage i toppen af feltet, bedyrer Fernando Alonso, der håber og regner med, at McLaren-raceren henter to sekunder på omgangstiderne i forhold til de andre topteams i 2016.

Se også: Kevin afslører: Sædet var mit - Button havde sagt farvel

- Jeg tror, det relativt set bliver mere end det, siger Alonso ifølge autosport.com med hentydning til, at mange af de andre hold formentlig også vil forbedre deres omgangstider med mellem et halvt og et helt sekund.

McLaren skal altså ud og hente op mod tre sekunder på omgangstiderne i forhold til 2015, og det skal motorenheden fra Honda sørge for, mener den dobbelte verdensmester fra 2005 og 2006.

- Vi kender bilens styrker lidt bedre nu, og vi skal bare forbedre os lidt mere i den retning. Vi ved, at motorenheden er vores primære svaghed, så der vil ikke være nogle radikale ændringer på bilen i form af design eller filosofi, siger Alonso.

- Vi ved, hvor langt vi halter efter på langsiderne. Så hvis vi kan bruge nogle af vores løsninger, og alt andet virker som forventet, så vil der være meget store forbedringer på omgangstiderne.

Se også: Kevin hurtigst til DTM-test

- Der er løsninger på plads, som er logiske og gode, og motivationen er høj, for vi ved, at det (i 2016) vil være et helt andet billede.

- Vi har været igennem en hård tid, men jeg tror, vi har lært af det. Vi har holdt sammen, vi har arbejdet harmonisk, og det er det positive, siger spanieren.

Fernando Alonso, der afløste Kevin Magnussen i McLaren-raceren, sluttede 2015-sæsonen med bare 11 point, overgået af teamkollegaen Jenson Button, der lavede 16 point.

Siden bruddet med McLaren har Magnussen-lejren primært arbejdet med Le Mans for Porsche, DTM med Mercedes og de resterende muligheder i Formel 1. (Foto: Philip Davali) Sport og Spil Kevin afslører: Sådan var spillet i kulissen

27 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere