Alonso skræmt over voldsomt crash

- Det var en meget mærkelig episode, for han mistede kontrollen i femte gear, fortæller Fernando Alonso om sammenstødet med Kimi Räikkönen

Fernando Alonso har prøvet lidt af hvert i hurtige biler, men McLaren-køreren indrømmer gerne, at det gav et kæmpe sug i maven, da han på første omgang af søndagens Formel 1-løb i Østrig blev pløjet ud i muren af finske Kimi Räikkönen.

Da bilerne endelig stoppede, stod Alonsos bil på tværs oven på Räikkönens Ferrari.

Se crashet her:

- Det var en meget mærkelig episode, for han mistede kontrollen i femte gear. Selvfølgelig var det skræmmende, siger spanieren til ndtv.com.

- Bilen (Räikkönens, red.) bevægede sig til venstre, højre, venstre, højre, med masser af hjulspin. Vi overhalede ham fra begge sider, alle bilerne, og så mistede han kontrollen mod venstre, hvor jeg befandt mig på det tidspunkt, og vi bragede sammen.

- Jeg kunne intet se, for sådan som jeg sad kunne jeg kun se himlen, derefter kiggede jeg i spejlet, og da jeg stoppede, kunne jeg se hans bil under min.

Alonsos totalskadede racer køres væk på en kranvogn. (Foto: Jan Sommer)
Alonsos totalskadede racer køres væk på en kranvogn. (Foto: Jan Sommer)

- Jeg sprang hurtigt ud og tjekkede, om han var ok. Jeg prøvede at tjekke op på ham så hurtigt som muligt. Jeg kunne se, at han fjernede rattet, og det var en lettelse. For så vidste jeg, at han var ok.

Jenson Button måtte også udgå af søndagens løb.

Alonsos crash føjede spot til skade for det hårdt prøvede McLaren-hold, idet der sad en masse nye dele på Alonsos bil, som skulle have været testet yderligere tirsdag og onsdag.

Fernando Alonsos racer blev smadret af Kimi Räikkönen allerede på første omgang. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Alonsos dom: Så langt bagefter er McLaren

10 kommentarer
Vis kommentarer