Alonso sviner fire konkurrenter på 10 sekunder

Fire tidligere holdkammerater får verbale kindheste af Fernando Alonso, der ikke lægger fingre imellem i beskrivelsen af blandt andre Felipe Massa og Kimi Räikkönen

Når Formel 1-sæsonen 2017 bliver skudt i gang i Melbourne 26. marts så har rutinerede Fernando Alonso fået følgeskab i McLaren af debutanten Stoffel Vandoorne.

Kevin Magnussens gamle konkurrent om en McLaren-kontrakt har meritterne i orden. som flere andre i motorsportens kongeklasse har han vundet GP2-serien, og der er store forventninger til ham.

Det ryster dog ikke Fernando Alonso at have en ung og ambitiøs kører lige i hælene. Det har han haft i mange år, men ikke siden Lewis Hamilton, han kørte sammen med hos McLaren i 2007 har han mødt nogen med talent.

Det lader han forstå med denne svada leveret til Motorsport.com.

- Med alle de holdkammerater, jeg har haft efter Hamilton, har spørgsmålet været det samme.

- Da jeg kom til Renault året efter var det Piquet (Nelson Piquet jr. red.). De sagde, 'GP2-vinder, en ung fyr. Det vil blive som med Hamilton'. Det var det ikke.

- Så var det Grosjean (Romain Grosjean, red.). De sagde, 'GP2-topkører, i 2009 bliver han meget hurtig'. Han var ikke hurtig.

- Det samme med Felipe (Felipe Massa, red.). 'Pas på, for med mange år hos Ferrari er Felipe vant til holdet, han bliver meget hurtig'. Han var ikke hurtig.

- Så var der Kimi (Kimi Räikkönen, red.), hvor de alle sagde, 'en verdensmester kommer tilbage til Ferrari, han er meget, meget hurtig. Han var ikke hurtig.

Bum. Sådan beskriver en meget selvsikker spanier sine holdkammerater og på sin vis største konkurrenter i de syv sæsoner fra 2008-2014.

Jenson Button, der har været hans medkører de to seneste sæsoner går ram forbi - men det er nok bare fordi, spanieren ikke har tænkt sig at skide i egen rede hos McLaren.

Det er dog ret sikkert, at Buttons afløser, 24-årige Vandoorne bliver målt og vejet af den 11 år ældre spanier - der i første omgang ikke forventer den store konkurrence fra belgieren.

- Lad os se, hvordan Stoffel er. Jeg er ikke bekymret. Vi er ikke i en position, hvor vi skal køre om titler, så vi bliver nødt til at slås.

- Vi er et sted, hvor vi bliver nødt til at samarbejde, og vi må hjælpe holdet på alle tænkelige måder for at gøre denne vanskelige periode så kort som muligt.

- Så jeg er glad for, at Stoffel er kommet til. Et frisk pust, meget talentfuld i GP2 og i år i Japan. Men jeg er ikke bange...

Formel 1-sæsonen går i gang med to træninger i Barcelona over hver fire dage. Første gang 27. februar-2. marts og derefter 7.-10. marts.

Fernando Alonso har tidligere været i nærkontakt med Kimi Räikkönen:

Dommen over Kevins sæson: Tre genistreger og seks til skrotkassen

32 kommentarer
Vis kommentarer