Alonso trods få F1-point: Fantastisk sæson

McLaren har det svært i feltet, men den dobbelte F1-verdensmester Fernando Alonso har med egne ord haft en fantastisk sæson

Det har bestemt ikke kørt som smurt i olie for det hæderkronede McLaren-hold i dette års udgave af Formel 1.

Blot 11 point er det blevet til i alt, hvilket placerer storholdet næstsidst i konstruktørernes mesterskabsstilling.

Alligevel har det været en 'fantastisk' sæson for den dobbelte verdensmester Fernando Alonso, der har scoret ti af McLarens point.

- Som et hold, kan vi ikke være tilfredse hidtil. Vi klarede os normalt i Q3 sidste år, og nummer ni/ti var vores gennemsnitsposition, men i år har vi haft det noget sværere, siger Fernando Alonso til autosport.com, inden tonen bliver mere positiv:

- Personligt har det været en meget, meget god sæson. Med 2017-bilerne kan jeg finde tilbage til min kørestil, og jeg føler mig meget mere konkurrencedygtig end de foregående år. Jeg føler mig konkurrencedygtig derude på banen.

- Derudover havde jeg Indy 500, som var en god oplevelse, så det har været en fantastik første halvdel af sæsonen, siger Fernando Alonso med henvisning til sit Indianapolis 500-løb, hvor spanieren var godt med fremme, indtil en motorfejl tvang ham af banen.

Jason Watt: Verdensmesterskabet nulstillet

McLarens store problem denne sæson har været den upålidelige Honda-motor, selv om bilerne har vist tegn på forbedring i de seneste løb.

Det erkender teamchef Eric Boullier:

- Vi kan ikke være tilfredse med vores situation, når man kigger på pålidelighed og præstationer. Her efter en halv sæson arbejder vi stenhårdt for at nå tilbage på det niveau, vi havde sidste år. Vores ambition var, at vi skulle være bedre i år, men det er ikke, hvor vi er nu, eller hvor vi gerne vil være, siger Eric Boullier og konstaterer, at han trods alt er tilfreds med det seneste løb i Ungarn, hvor Alonso sluttede som nummer seks, mens Stoffel Vandoorne scorede sæsonens første point som nummer ti.

Tidligere mester slagter Kevin: Han kører unormalt og arrogant

Ingen hjælp: Rivaler nyder McLarens nedtur

Rivalen udgik - Kevin snusede til point

Watt om nyt F1-tiltag: Hvor mange liv kan det redde - ikke nok!

Ferrari lokker Vettel med mini-milliard og Kimi-klausul