Alonsos ven: Forstår hvis han stopper

- Fernando er den bedste kører, men situationen piner ham, siger Nelson Piquet Jr.

Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen i tophumør i Bahrain. Fernando Alonso i midten har sværere ved at grine med på Ferrari-vitserne. (Foto: AP)
Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen i tophumør i Bahrain. Fernando Alonso i midten har sværere ved at grine med på Ferrari-vitserne. (Foto: AP)

Først var der al mystikken om Fernando Alonsos crash, hjernerystelse og mange dage på hospitalet. Der var gisninger og gætterier om årsagen til, at spanieren forulykkede gående på stort set alt fra defekt på styretøjet til en regulær kørefejl forårsaget af et mindre black-out bag rattet.

Og senest har Fernando Alonso så mere end antydet, at han er begyndt at kunne se enden på karrieren – hvilket vel er ret bemærkelsesværdigt, når man lige er skiftet til McLaren-Honda og burde være sulten som en ulv efter sportslig succes.

Men Alonsos tidligere Renault-holdkammerat Nelson Piquet Jr. forstår den tidligere dobbelte verdensmesters frustrationer:

- Det er frustrerende at være den bedste – og køre efter tiendepladser. Jeg ville forstå ham, hvis han besluttede sig for at stoppe og så måske vendte tilbage efter et år eller to, siger Nelson Piquet Jr. ifølge BBC Sport.

Se også: Watt om 2016: Her er Kevins største chancer

Fernando Alonso forlod Ferrari og skrev en lukrativ tre-årig kontrakt med McLaren/Honda inden denne sæson, der hidtil blot har budt på en 11. og en 12. plads til verdensmesteren anno 2005 og 2006.

Teamet og kørerne fastholder stædigt i de officielle statements, at de forventer bedre placeringer i det spanske Grand Prix 10. maj. Men der er også flere antydninger af, at forholdet mellem den 33-årige spanier og hans arbejdsgiver ind imellem er anstrengt.

- Han vurderede, at det ville være godt at skifte tilbage til McLaren, og lønnen må have været en del af den begrundelse. Men det går af forskellige årsager ikke godt. Han bliver betalt en masse penge for at gøre det, han gør bedst, og han ønsker brændende at levere. Når det så ikke lykkes, vil det efterlade en meget frustreret person, analyserer Nelson Piquet Jr.

Det gør så ikke historien lykkeligere, at Fernando Alonso efter fem år hos Ferrari – uden titel - kan se italienerne sprudle i denne sæson. I 2008 måtte han også lide den tort at se Lewis Hamilton vinde sin første titel med McLaren, efter Fernando Alonso havde forladet teamet til fordel for Renault.

Formel 1 - 19. apr. 2015 - kl. 19:02 Suveræn Ferrari-slutspurt splitter Mercedes

- Fernando er den bedste kører. Men det piner ham nok, at det nu er anden gang, han forlader et team – hvorefter holdet gør det godt. Det er ikke hans fejl. Det er bare at være det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Den slags sker, siger Nelson Piquet Jr.

Fernando Alonso sagde for nylig om sine ændrede prioriteter:

- Selvfølgelig ønsker jeg at vinde. Vi er alle sportsfolk og konkurrence-mennesker, men i forhold til min alder og det sted, jeg er i min karriere, begynder man at se sig om efter andre ting.

- Jeg har været heldig at vinde verdensmesterskaber og mange grandprix’er, men nu føler jeg mig engang imellem mere stolt over og glad for mit job, mit team og de ting, vi gør, end over at vinde et trofæ.

(Foto: AP) Sport og Spil Watts up! Ferrari kolde i Bahrains varme

26 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere