Amerikansk team-ejer afslører: Jeg har fået Kevin anbefalet

Kevin Magnussen har været på Haas F1’s radar i et par måneder, fortæller teamejer Gene Haas til Ekstra Bladet

Kevin Magnussen er en blandt flere bejlere til Gene Haas' Formel 1-hold. Amerikaneren har også et Nascar-hold og har skabt sin formue på at producere værktøj. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen er en blandt flere bejlere til Gene Haas' Formel 1-hold. Amerikaneren har også et Nascar-hold og har skabt sin formue på at producere værktøj. (Foto: Jan Sommer)

MONZA (Ekstra Bladet): Kevin Magnussen kan sende en venlig tanke til Juan Pablo Montoya, hvis det lykkes danskeren at lande et Formel 1-sæde hos det nye amerikanske Haas-team.

Det var nemlig, den tidligere McLaren- og Williams-kører, som under præsentationen af banen til næste års mexicanske grandprix sagde til team-ejer Gene Haas, at han burde kigge nærmere på McLarens tredjekører.

Den 22-årige dansker har været på Gene Haas’ liste over interessante kørere i ’et par måneder’, fortæller den amerikanske rigmand, da Ekstra Bladet møder ham i paddocken under Italiens Grand Prix.

– Hans navn blev nævnt første gang, da Juan Pablo Montoya anbefalede, at vi talte med ham tilbage i Mexico City. Så det har han været et stykke tid, og vi har haft nogle snakke, siger Gene Haas til Ekstra Bladet.

– Vi kigger efter en nuværende Formel 1-kører med erfaring. Så vi har ventet på, at silly season gjorde, at nogle kørere måske mistede sædet, så vi kunne overveje dem.

– Men hvad vi først og fremmest kigger efter er en kører med nuværende Formel 1-erfaring til at være vores førstekører, siger han.

Se også: Kevin ligger lunt til amerikansk F1-sæde

Nico Hülkenberg ville amerikanerne gerne have fat, men den tyske Le Mans-vinder bliver hos Force India. Haas F1 har også kig på Romain Grosjean, der endnu ikke er bekræftet hos økonomisk trængte Lotus.

Franskmanden forventes dog at blive, hvis Renault overtager teamet, som det har været på tale. Derfor er amerikanerne nødt til at have is i maven.

– Hvis vi træffer en beslutning for tidligt, misser vi måske en god mulighed. Lad os sige, at vi venter på, at en kører bliver erstattet af enten en yngre kører eller på grund af et teams problemer, før vi kan finde de bedste kørere for os. Vi skal have en kører med nuværende erfaring til at hjælpe os med vores bil, siger Gene Haas.

Amerikanerens Formel 1-projekt er så godt økonomisk funderet, at han kan vægte erfaring over betalingskørere med store sponsorer i ryggen.

Se også: Kevin klar til McLaren-brud

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

15 kommentarer
Vis kommentarer