Anklager 'farlige' Kevin: - Det er en mærkelig tankegang

Ingen kørere vinder noget ved at risikere sammenstød med 300 km/t; svensk ekspert har svært ved at forstå Pierre Gaslys anklager mod Kevin Magnussen

Følg Formel 1

Tittede ‘bad boy’ Kevin Magnussen frem i slutningen af gaderæset i Baku, eller var det et hændeligt uheld, som forårsagede en kollision med Toro Rossos Pierre Gasly?

Sidste sommer var der meget debat om Kevin Magnussens kørestil, som blev antændt af den kække ‘suck my balls’-kommentar, da Nico Hülkenberg var rasende over at blive presset af banen.

Siden er Pierre Gasly kommet i Formel 1, og Red Bull-talentet stemmer nu i sidste sæsons kor af kritikere, efter han blev presset mod væggen med 300 km/t.

‘Den farligste kører, jeg har konkurreret mod’, tordnede den 22-årige franskmand.

Situationen har ikke fyldt så meget i det internationale medier; der skete så mange større ting i det yderst dramatiske løb, men den blev bemærket af Janne Blomqvist, som har kommenteret F1 i Sverige i over 20 år, og er med ude til løbene.

doc6zxji34ffyfcyi8zdf6.jpg 

Han bed mærke i, at Kevin Magnussen godtog Marcus Ericssons undskyldning for den skandinaviske kollision først i løbet, men ryster på hovedet af, hvordan Pierre Gasly affejede danskerens forklaring. 

- Ingen kører sender andre kørere i væggen med 300 km/t. Det er alt for risikabelt, og det tjener ingen af parterne noget. Overhovedet at få den tanke er mærkeligt, siger svenskeren til Ekstra Bladet.

Jason Watt har også svært ved at følge Pierre Gaslys holdning.

- Kevin kører hårdt, og han forærer ikke en tiendeplads væk uden kamp, men jeg er sikker på, at der var nogle frustrationer, der skulle ud hos Gasly.

- Han havde allerede haft episoder med begge Haas-drengene under træning. Og så ender den kollision med at sende det ene point til hans teamkammerat Brendon Hartley i stedet. Så er det nemt at piske en stemning op, som Hülkenberg og Alonso startede sidste år, siger Ekstra Bladets F1-ekspert.

doc6zxji3gp9djw933sdf5.jpg 

Så sent denne weekend understregede Kevin Magnussen i et interview med Reuters, at han racer hårdt. Men også at han er endnu mere aggressiv, fordi han kører for et midterhold, hvor der skal kæmpes for alle point.

- Hvis du kæmper for mesterskabet, er du nødt til at tænke på den lange bane og ændre tilgang. Hvis jeg kørte for en VM-titel, ville du ikke se mig race på samme måde, siger han.

Tom Kristensen og de øvrige stewards var på overarbejde i dette løb. Ni (!) forskellige episoder kom under behandling - heraf udløste seks straf.

Rasende Red Bull-chef: I dummede jer - sig undskyld!

Grosjean rasede og kylede med handsker: - Den gør ondt

Kevin Magnussen fik ti sekunder plus to klip i kortet for sin kollision med Pierre Gasly. Samme straf modtog Marcus Ericsson, Sergej Sirotkin og Sergio Perez for andre episoder.

Mens Red Bull-duoen slap med en reprimande hver for deres interne sammenstød.

Da bølgerne gik højst sidste år vedrørende Kevin Magnussens kørsel, bad Ekstra Bladet om en række anerkendte udenlandske fagfolks vurdering. Se her, hvad de mener.

Fakta: Hak i kortet

Fakta: Strafpoint pr. 30. april - aktive F1-kørere

Med dommer Tom i F1-kulissen: De skal køre hårdt, men fair!

Kevin og bataljerne: Sådan blev han beskidt

Watts dom: Det var ikke smart - Grosjean flopper igen

F1 stilling 2018

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind