Anspændt øjeblik for Kevin: Det må bare ikke ske

Kimi Räikkönen satte hurtigste tid under den første træning i forbindelse med det belgiske Formel 1-grandprix

Fredag blev den første træning kørt forud for det belgiske Formel 1-grandprix, som køres søndag.

Kevin Magnussen præsterede den 16.-hurtigste tid i sin Haas-racer, og det var 3,113 sekunder langsommere end den hurtigste kører, som blev finnen Kimi Räikkönen (Ferrari).

Se øjeblikket i toppen af artiklen

Danskeren kan dog glæde sig over, at han var en lille bitte smule hurtigere end sin teamkammerat, Romain Grosjean, på Spa-banen. Men dog kun 11 tusindedele af et sekund.

Haas var dog det eneste team sammen med Mercedes og Williams, som slet ikke benyttede ultrasoft-dækket, der bruges til at sætte de hurtigste tider.

De lilla sokker bliver først luftet til anden træning ...

Den første kører, der gjorde sig bemærket under træningen, var Williams-køreren Felipe Massa. I et sving mistede brasilianeren kontrollen over bilen og røg ud i barrieren.

Bilen tog så meget skade, at Massa ikke kom ud at køre mere.

doc6wea10nv3vr18ds2pkal.jpg
Også Magnussen løb ind i et anspændt øjeblik. På banen, hvor han for et år siden havde karrierens største crash, skete, hvad der ikke må ske i en Formel 1-racer.

Nakkestøtten på Haas-raceren sad løs, så han måtte i pit for at få den fikset.

Sidste år røg den rent faktisk af Renault-raceren, da han kørte galt, hvilket ikke må ske. Og i Aserbajdsjan tidligere på sæsonen kostede en løs nakkestøtte Lewis Hamilton sejren, da Mercedes-køreren blev tvunget i pit for at få den repareret. 

Formel 1-sommerferien er ovre, og der venter formentlig en omgang kvajebajere fra den Haas-mekanikerne, som var ansvarlig for, at den ikke sad tilstrækkelig fast. 

Med 25 minutter tilbage af træningen måtte Valtteri Bottas (Mercedes) også et smut i barrieren, men det var med så lav fart, at finnen selv kunne køre i pit og få skiftet sin forvinge, der havde taget skade.

Næste træning køres fredag klokken 14.

Første trænings største drama: Her smadrer Massa bilen

F1 Live resultater 2017

Flere muskler til Kevin: Får årets bedste opgradering

Haas-boss bebuder ændringer: Her kan Kevin forvente godt nyt

Halvvejs i F1-sæsonen: Kevin har overrasket udlandet