Vettel vinder vildt løb

Vild optakt - og vildt løb i Bahrain, hvor verdensmester Vettel måtte kæmpe til det sidste for at få sejren

Vettel på vej til sin første sejr i 2012-sæsonen. (Foto: AP)
Vettel på vej til sin første sejr i 2012-sæsonen. (Foto: AP)

Sebastian Vettel måtte kæmpe til det allersidste for at sikre sig sejren i Bahrains Grand Prix - foran Kimi Raikkonen, der kørte et fantastisk løb.

Den forsvarende verdensmester og Red Bull-kører sluttede løbet godt tre sekunder foran Raikkonen, der var tæt på at fuldende et fantastisk Grand Prix for Lotus, som fik franske Grosjean ind på 3. pladsen.

Med Vettels sejr har sæsonen i år har taget en nærmest sensationel drejning med fire forskellige teams som vindere af de første fire løb.

Vettel førte bortset fra et par pitstop løbet fra start til slut og var i modsætning til sine rivaler ikke ramt af problemer undervejs. Lewis Hamilton, for eksempel, blev ramt af to håbløse pit stops og måtte derfor nøjes med en 8. plads.

Men sejren var på ingen måde sikker, for på de sidste omgange havde Raikkonen de bedste dæk. Solid kørsel betød dog, at Vettel kunne holde finnen bag sig.

Mercedes' Michael Schumacher fik rettet op på en frygtelig kvalifikation. Han måtte på grund af tekniske problemer og et efterfølgende gearkasse-skifte starte helt nede som nummer 22, men fik sig kørt op på 10. pladsen og ind i pointene.

Vettel kunne iøvrigt ikke fejre sejren med champagne, der er forbudt i muslimske Bahrain. I stedet sprøjter han med danskvand blandet med æblejuice...

Lige nu ligger Sebastian Vettel nummer et i den samlede stilling, men han har blot 10 point ned til Fernando Alonso på femtepladsen.

Afviklingen af løbet foregik uden problemer - men i nat var der nye sammenstød mellem demonstranter og politi. Efter de voldelige sammenstød blev der angiveligt fundet et lig i gaderne.

Se også: Nye sammenstød i Bahrain før Formel 1

opdateres

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere