Formel 1-kørere: Besynderligt i Bahrain

Weekendens Formel 1-grand prix i Bahrain bliver på grund af urolighederne i Golfstaten et anderledes løb

Mens Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Fernando Alonso og de andre Formel 1-stjerner taler om dæk og taktik, så handler weekendens grand prix i Bahrain i høj grad også om alle de uroligheder, der finder sted i Golfstaten i disse dage.

Her lover oppositionsaktivister, som vil vælte regeringen, at gøre livet svært for den store motorsportsbegivenhed, hvilket har fået Formel 1-cirkusset til at gisne om, hvorvidt sikkerheden omkring løbet er god nok.

Læs også: Hamilton hurtigst i Bahrain

Den australske Red Bull-kører Mark Webber siger, at han i hvert fald er påvirket af den ophedede situation i Bahrain.

- Jeg vil gerne køre løbet, men vi kan ikke ignorere det, som foregår rundt omkring os. Jeg håber bare, at det hele kommer til at gå godt.

- Jeg har forsøgt at følge situationen i Bahrain på tv, og jeg er indforstået med, at der er mere fokus på sikkerheden end normalt. Men ikke alle kan beskyttes hele tiden, og det bekymrer mig, siger Webber ifølge AFP.

Se også: Formel 1-løb trues af uro

Den tidligere verdensmester, McLarens Jenson Button, stoler på, at løbsarrangørerne sammen med Formel 1-bosserne har styr på sikkerheden.

- Vi må have tiltro til, at beslutningen om at køre løbet, er den rigtige. Jeg tror ikke, at de nogensinde ville gamble med kørernes sikkerhed, siger englænderen.

Formel 1-boss Bernie Ecclestone sagde i sidste uge, at Formel 1-holdene ville rejse til Bahrain, efter at der på rygtebasis var tale om, at holdene ville have løbet aflyst.

- Der sker ikke noget. Jeg kender folk, der bor i landet, og der er fred og ro, sagde han.

Læs også: Formel 1-løb er en tikkende bombe

Udtalelsen har konen til den fængslede og sultestrejkende danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja - ledende borgerrettighedsaktivist, som er idømt livsvarigt fængsel for at stå bag omfattende protester mod regimet sidste år - kritiseret heftigt.

Khadija al-Mousawi mener, at Ecclestone har forpasset en gylden mulighed for at hjælpe demokratibevægelsen i landet samt hjælpe hendes mand.

Sidste års demonstrationer førte til, at Formel 1-løbet blev helt aflyst. I år har Ecclestone dog slået fast, at Formel 1-sporten ikke blander sig i politiske eller religiøse emner i de lande, motorsportens kongeklasse besøger.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere